Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια blogger Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων με την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών


Αγαπητοί μου φίλοι,

Γεννήθηκα στην Αλίαρτο το 1973. Το 1990 αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Αλιάρτου και πέρασα στο τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Στη συνέχεια τελείωσα το Μεταπτυχιακό,  Επιστήμες της Αγωγής (MA IN EDUCATION) του ROEHMAPTON UNIVERSITY-LONDON. Τέλος παρακολούθησα το Advanced Methodology in Tesol στην Hellenic American Union. Για αρκετά χρόνια εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα και δίδασκα παράλληλα Αγγλικά.  Από το 2011 διατηρώ το βιβλιοπωλείο ”bookali”και ταυτόχρονα εργάζομαι ως καθηγήτρια αγγλικών. Μέσω του βιβλιοπωλείου μου διοργάνωσα αρκετές παρουσιάσεις βιβλίων και παράλληλα ίδρυσα την ΑΜΚΕ «ΘΕΣΠΙΕΙΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», το έργο της οποίας ήταν αρκετά σημαντικό για τον τόπο μας, καθώς ίδρυσα τη θεατρική ομάδα στην Αλίαρτο, η δραστηριότητα της οποίας μεγάλωσε και πια συμμετέχουν σ’ αυτή πολίτες όχι μόνο του δήμου μας αλλά και όμορων δήμων, όπως της Θήβας, Λιβαδειάς και του Ορχομενού. Παράλληλα διοργάνωσα ημερίδες για την οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη του τόπου μας με έμφαση στον τομέα της γεωργίας. Από το 2010 διατηρώ και το blog: e-viotia.blogspot.gr με ενημερωτικό χαρακτήρα. Είμαι μέλος πεζοπορικών συλλόγων και σε συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας διοργανώνουμε πεζοπορίες με στόχο την ανάδειξη του φυσικού κάλλους και της ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής μας.

Αποδεχόμενη την τιμητική πρόταση του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων κ. Ντασιώτη Γεώργιου, θέτω την υποψηφιότητά μου ως Δημοτική Σύμβουλος Αλιάρτου-Θεσπιέων στην κρίση των πολιτών μας, εν όψει των Δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014.
Το 2010 συμμετείχα για πρώτη φορά με την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών στις δημοτικές εκλογές. Τώρα κατεβαίνω και πάλι δυναμικά μαζί με τον Δήμαρχο Ντασιώτη Γιώργο και την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, έχοντας ως μοναδικό μου στόχο και όραμα την προσφορά προς όφελος του πολίτη. Εκτός από τη βαθιά πίστη στις αρχές τις ισονομίας, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης, τις οποίες η οικογένειά μου και οι δάσκαλοί μου έχουν διδάξει, προτεραιότητα σε αυτή την αναμέτρηση για μένα είναι η ανάγκη για πολιτισμό στην καθημερινότητα και η διαρκής προβολή του δήμου μας.
Δεσμεύομαι ότι θα ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην πρόκληση αυτή και θα φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης σας. Η πόλη μας χρειάζεται μια φρέσκια γενιά πολιτικών, που θα έχουν επίγνωση των προβλημάτων, το απαραίτητο σθένος να αντισταθεί στους πειρασμούς της εξουσίας και όρεξη να προάγει τον τόπο. Αυτή η πολιτική με αντιπροσωπεύει, με αυτά τα όνειρα μπαίνω στον στίβο της πολιτικής και στέκομαι απέναντί σας, ζητώντας την ψήφο σας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Τσιώλη Σταυρούλα
Ελεύθερος Επαγγελματίας

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.