Κατάσχεση λογαριασμών για οφειλές στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων

Στον δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων ο νέος χρόνος πάντως δεν μπήκε με το δεξί, καθώς μεγάλη αναστάτωση έχει προκύψει την τελευταία εβδομάδα στην τοπική κοινωνία του δήμου μας για την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών από οφειλές ύδρευσης. Στις αρχές του νέου έτους έντρομοι οι πολίτες αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ καθώς οι τράπεζες είχαν δεσμεύσει τους λογαριασμούς τους. Την επομένη των διακοπών πλήθος πολιτών εισέβαλαν στον δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων ζητώντας εξηγήσεις και δελτία τύπου άρχισαν να δημοσιοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης/ενημερωτικά sites από τον απερχόμενο δημάρχό μας , τον νεοκλεγέντα δήμαρχο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου μας για το μήλο της έριδος “Ποιος έδωσε την εντολή;;”

Φυσικά όπως καταλαβαίνετε ο ένας έδινε την μπάλα στον άλλο, όπως γίνεται άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις, και το ντέρμπι ήταν έκπληξη. Ανάμεικτα τα συναισθήματα, λύπη για κάποιους από τους συμπολίτες μας, απογοήτευση για την κατάντια αλλά και ενδιαφέρον για το μάτς, καθώς η τοπική μας κοινωνία είναι ήσυχη και δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιες αναταράξεις.

Και αφού δεν καταλάβαμε ποιος έδωσε την εντολή, αφού δεν δόθηκε καμία εντολή από κανέναν, καταλήξαμε ότι φταίει ο υπάλληλος. Και η ταπεινή μου άποψη είναι πως πράγματι φταίει ο υπάλληλος. Όμως γιατί ακριβώς φταίει; Ο νόμος του δίνει το δικαίωμα, αν και νομίζω πως είναι υποχρέωσή του, να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια; Όλοι θα συμφωνήσουν πως ναι. Το λάθος του λοιπόν ποιο είναι; το λάθος του είναι ότι έπραξε χωρίς να ρωτήσει κάποιον και απλά έκανε την δουλειά του.

Μήπως δεν έπρεπε να την κάνει; “Λάθος η χρονική στιγμή μέσα στις γιορτές.” Θα συμφωνήσω μαζί σας. Όμως τι μπορεί να ώθησε αυτόν τον υπάλληλο να κάνει μια τέτοια πράξη μέσα στις γιορτές; Ίσως το ότι ήταν η καλύτερη χρονική στιγμή για να εισπράξει χρήματα που τόσο έχει ανάγκη ο δήμος και ίσως κάποιοι δεν το επέτρεπαν για δικούς τους λόγους και ίσως γιατι φοβόταν μήπως και οι επόμενοι δεν το επιτρέψουν για τους δικούς τους λόγους; Ίσως γιατί απλά έγινε ένα λάθος. Να αναφέρουμε, βέβαια, στο σημείο αυτό ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2022, όμως τότε κανείς δεν είχε αναφερθεί στο ζήτημα αυτό. Γιατί σ’ αυτήν την χώρα το θέμα είναι να μην ενοχλήσουμε κανέναν. Μαθαίνω, λοιπόν, για κάποιες οφειλές από το 2012 και μάλιστα 3 σελίδων!! Παραθέτω μερικές από τις τοποθετήσεις των δημοτών μας αυτές τις ημέρες: “Να πληρώσουν όσοι χρωστάνε, εμείς κορόιδα είμαστε που πληρώνουμε;” “Καλά πως μπόρεσε και το έκαναν αυτό χρονιάρες ημέρες;”, “Υπήρχαν άνθρωποι που δεν είχαν να περάσουν τις γιορτές;”.

Long story short, o υπάλληλος απλά έδωσε συγκεκριμένα ΑΦΜ για είσπραξη των οφειλών, το αν οι τράπεζες δεν προέβησαν σε έλεγχο των λογαριασμών, για το αν αυτοί είναι καταθετικοί, μισθοδοσίας ή επαγγελματικοί, και αν υπήρχε υπόλοιπο επαρκές για την διαβίωση των ανθρώπων, είναι θέμα των τραπεζών και όχι του δήμου.

Το φλέγον ζήτημα, λοιπόν, είναι η ΕΝΤΟΛΗ. Γιατί όμως θα πρέπει να δοθεί εντολή για να κάνει ο εκάστοτε υπάλληλος τη δουλειά του; δηλαδή για όσα έχουν γίνει δίνεται εντολή; ή για όσα δεν έγιναν, επίσης δεν δόθηκε εντολή;

 Κλείνοντας την τοποθέτησή μου θα σας προτρέψω να  ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΝΤΟΛΕΣ!! 

Τσιώλη Σταυρούλα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις