Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπράβο στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείο Καλλονής

Τα θερμά της συγχαρητήρια στο μαθητικό και το εκπαιδευτικό δυναμικό του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής εκφράζει με ανακοίνωσή της η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ματούλα Κοντέλλη, για την εξαιρετική συμμετοχή και τα βραβεία που απέσπασε στο 2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό: «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας».

Το Δημοτικό Σχολείο Καλλονής, όπως είχε γράψει προ μηνών το «Ε», κατέλαβε την πρώτη θέση στην έκτη και έβδομη θεματική κατηγορία, με τις δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος «Υδροβιότοποι: ένας κρυφός θησαυρός κοντά μας» και «Ελιά: Η ασημόχρωμη ευλογία του νησιού μας». «Θεωρούμε ότι η όμορφη αυτή προσπάθεια αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και το ξεδίπλωμα της δημιουργικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα από τις απεριόριστες δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία», σημειώνει η κ. Κοντέλλη, που τους εύχεται κάθε πράξη της σχολικής και της κοινωνικής τους ζωής να είναι εξίσου δημιουργική και οι ίδιοι να αποτελούν πάντα τους πιο καινοτόμους και πρωτότυπους πρεσβευτές για τον τόπο τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα ... Η Μήδεια στον Ευριπίδη λέει «θα προτιμούσα να πολεμήσω τρεις φορές παρά να γεννήσω μία»

Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν έχαιρε μεγάλης υπολήψεως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν φτιάξει κοινωνίες πολεμιστών και εμπόρων που ήταν κατεξοχήν ανδροκρατικές, ενώ οι γυναίκες ήταν χρήσιμες για τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών και βέβαια για την αναπαραγωγή. Η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών ήταν οι σοβαρότερες αρμοδιότητες που είχε η γυναίκα. Οι μητέρες είχαν σοβαρότατη αποστολή να επιτελέσουν, κυρίως όταν έπρεπε να αναθρέψουν αγόρια, γιατί τα νεογέννητα κορίτσια ήταν γενικώς ανεπιθύμητα. Η συνήθης πρακτική για ανεπιθύμητα παιδιά, δηλαδή κορίτσια ή άρρωστα νεογέννητα, δεν ήταν βρεφοκτονία, αλλά η εγκατάλειψή τους σε μια ερημιά, η «έκθεσις». Τοκετός στην αρχαιότητα. Ανάγλυφο του 5ου π.Χ αιώνα Σύμφωνα με ιστορικές εκτιμήσεις, το 10% των νεογέννητων κοριτσιών πετιόντουσαν στις ερημιές και πέθαιναν.