Εταιρεία Ανακύκλωσης κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος

Συνελήφθη χθες στα Οινόφυτα, ιδιοκτήτης εταιρείας, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και ανακύκλωση συσσωρευτών και την παραγωγή ανοδίων, για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Κλιμάκιο αστυνομικών των O.E.Π.Τ.Α. Αττικής που ειδικεύονται στους περιβαλλοντικούς ελέγχους και της Αστυνομίας σε συνεργασία με κλιμάκιο Επιθεωρητών της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μετέβησαν χθες στα Οινόφοιτα Βοιωτίας, και με την παρουσία του Εισαγγελέα και του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκαν απογευματινές και βραδινές ώρες έρευνες στην εν λόγω εταιρεία

Διαπιστώθηκε ύπαρξη επικίνδυνων υλικών και πλήθος παραβάσεων που έθεταν σε κίνδυνο το περιβάλλον. Επιπλέον η εταιρεία λειτουργούσε παρανόμως και χωρίς να διαθέτει άδεια για τη διαχείριση των υλικών αυτών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Οι έλεγχοι για την προστασία του περιβάλλοντος από την αστυνομία σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις