Και η Φυσική γίνεται παιχνίδι

ΕΙΝΑΙ ελληνικό, είναι δροσερό, καταπιάνεται με ένα μάθημα που δεν είναι και από τα... καλύτερα αρκετών μαθητών και φιλοδοξεί να κάνει την επιστήμη της φυσικής αγαπητή σε γονείς και μαθητές.

Το ιστολόγιο της http://tinanantsou.blogspot.com είναι γεμάτο από ιδέες για να κάνετε με τα παιδιά σας πειράματα φυσικής στο σπίτι με απλά υλικά και χωρίς να κινδυνεύετε να... ανατινάξετε κάτι! Φτιάξτε λοιπόν τον οικιακό σας... σαλταπήδα, έναν παπαγάλο που θα ισορροπεί στη μύτη σας, τη φλογέρα των Ινδιάνων, χωρέστε ένα κοτέτσι μέσα σε ένα πλαστικό κύπελλο και βάλτε στοιχήματα που θα ξέρετε από την αρχή πως θα κερδίσετε εκμεταλλευόμενοι τις αρχές της φυσικής. Ενας ιστότοπος ιδανικός για να τον προτείνετε σε παιδιά ηλικίας από 5 μέχρι 15 χρόνων, αλλά και πολύ ενδιαφέρων για εκπαιδευτικούς και γονείς.


Τα μικραίνει

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ βιντεάκια στο youtube και συνήθως ό,τι σας αρέσει το κρατάτε για το αρχείο σας και το στέλνετε σε συγγενείς, γνωστούς και φίλους που ξέρετε πως θα το εκτιμήσουν. Ομως, τις περισσότερες φορές, τα links αυτά είναι πραγματικοί σιδηρόδρομοι, δύσκολα στην αποθήκευση και που θα ήταν σαφώς ευκολότερο για όλους να ήταν μικρότερα και άρα πιο εύκολα διαχειρίσιμα. Το www.snipsnip.it δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτά τα links. Στόχος του είναι να συρρικνώνει μεγάλες διευθύνσεις, ειδικά από το youtube, και να τις κάνει μικρές και... ευέλικτες. Αν λοιπόν συνηθίζετε να σώζετε διευθύνσεις, για βιντεάκια από το youtube και δεν θέλετε να σώζετε 3 γραμμές link για την κάθε μία, τότε δοκιμάστε αυτό τον ιστότοπο. Η υπηρεσία είναι δωρεάν και δουλεύει με ένα κλικ.

Για σχολιάκια

ΤΟ www.pushnote.com είναι μια δωρεάν υπηρεσία που σας επιτρέπει να σχολιάζετε σε όποιο site του ιστού προβλέπει σχόλια σε κείμενα. Με την εγγραφή σας, προστίθεται ένα «κουμπί» στην μπάρα των εργαλείων σας και μέσω αυτού έχετε τη δυνατότητα όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά να βλέπετε και αν το κείμενο που θέλετε να σχολιάσετε έχει ήδη σχόλια και μάλιστα αν κάποιο από τα σχόλια αυτά ανήκει σε φίλο σας (σε άτομο δηλαδή που έχετε «φίλο» μέσω κάποιου site κοινωνικής δικτύωσης). Ουσιαστικά πρόκειται για υπηρεσία που αφορά μόνον όσους σχολιάζουν πολλές φορές διαδικτυακά κείμενα, οπότε, αν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, προσπεράστε το.

Πηγή: Enet

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις