Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι αγρότες της Βοιωτίας δίνουν ραντεβού στον Ορχομενό στις 9 Οκτωβρίου


  Η Ένωση Νέων Αγροτών  ( Ε.Ν.Α. ) Βοιωτίας, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, διοργανώνει συνάντηση ενημέρωσης και καλεί όλους τους Νέους Αγρότες αλλά και κάθε αγρότη της ευρύτερης περιοχής που επιθυμεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση και να ενημερωθεί.
     Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ορχομενού, στις 9 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Κυριακή και από τις 10.30 έως και τις 14.30 στην Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου στα Πέτρινα (πρώην κτίρια Οργανισμού Κωπαΐδας).

     Θα παρουσιαστούν μελέτες που πραγματοποίησε το ΤΕΙ Πειραιά και συνεργαζόμενοι με αυτό καθηγητές με την χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και την συνεργασία Νέων Αγροτών της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών( Π.Ε.Ν.Α. ) και της Ένωση Νέων Αγροτών  ( Ε.Ν.Α. ) Βοιωτίας.
  
     Αναλυτικά θα γίνουν οι παρουσιάσεις:

1.      Δ.Πυρομάλης,
Ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης μικροκλίματος καλλιέργειας.
2.      Ι.Μπουρής,
 Έρευνα αγοράς και καινοτόμοι τρόποι προώθησης αγροτικών προϊόντων.
3.      Α.Ντούνης,
Μελέτη και σχεδίαση αυτοδύναμης ενεργειακά αγροτικής μονάδας.
4.      Χ.Δρόσος,
Κατασκευή ιστοσελίδας Π.Ε.Ν.Α. και δημιουργία forum.
5.      Α.Ευθυμιάδου,
Προώθηση καινοτόμων μορφών και μεθόδων καλλιέργειας.
6.      Μ. Παπουτσιδάκης,
Ανάπτυξη κινητού συστήματος παραγωγής ενέργειας από φωτοβαλταϊκά στοιχεία
7.      Δ. Φίνος & Μ. Γκούλτα,
Πολυκριτηριακή μέθοδος διαχείρισης αγροτικής γης με την χρήση GIS

Πληροφορίες: Βασίλης Κόλλιας 6949982924

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα ... Η Μήδεια στον Ευριπίδη λέει «θα προτιμούσα να πολεμήσω τρεις φορές παρά να γεννήσω μία»

Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν έχαιρε μεγάλης υπολήψεως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν φτιάξει κοινωνίες πολεμιστών και εμπόρων που ήταν κατεξοχήν ανδροκρατικές, ενώ οι γυναίκες ήταν χρήσιμες για τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών και βέβαια για την αναπαραγωγή. Η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών ήταν οι σοβαρότερες αρμοδιότητες που είχε η γυναίκα. Οι μητέρες είχαν σοβαρότατη αποστολή να επιτελέσουν, κυρίως όταν έπρεπε να αναθρέψουν αγόρια, γιατί τα νεογέννητα κορίτσια ήταν γενικώς ανεπιθύμητα. Η συνήθης πρακτική για ανεπιθύμητα παιδιά, δηλαδή κορίτσια ή άρρωστα νεογέννητα, δεν ήταν βρεφοκτονία, αλλά η εγκατάλειψή τους σε μια ερημιά, η «έκθεσις». Τοκετός στην αρχαιότητα. Ανάγλυφο του 5ου π.Χ αιώνα Σύμφωνα με ιστορικές εκτιμήσεις, το 10% των νεογέννητων κοριτσιών πετιόντουσαν στις ερημιές και πέθαιναν.