Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» 2015 – 2016 της Ε.Ε.Τ.Τ.Α. Α.Ε. Πρόγραμμα απαλλαγής των τροφείων για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                                     Αλίαρτος, 26-05-2015
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Γραφείο Ενημέρωσης

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ενημέρωση για το πρόγραμμα 
«Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» 2015 – 2016 της Ε.Ε.Τ.Τ.Α. Α.Ε.
Πρόγραμμα απαλλαγής των τροφείων για τα παιδιά που φιλοξενούνται 
στις δομές του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων 
(Βρεφονηπιακός Σταθμός, Παιδικοί Σταθμοί Αλιάρτου & Δ.Δ. Μαυρομματίου)
Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλιάρτου (ΔΗΚΕΑΛ) σας ενημερώνουν ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αλιάρτου και οι Παιδικοί Σταθμοί Αλιάρτου & Δ.Δ. Μαυρομματίου θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για επιχορήγηση τροφείων των μητέρων, τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνται στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Αλιάρτου και στους Παιδικούς Σταθμούς Αλιάρτου και Μαυρομματίου.
Τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια ωφελήθηκαν συνολικά περίπου 100 οικογένειες από το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ευπαθείς ομάδες όπως άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ δόθηκε στους κατοίκους του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων μια έμπρακτη στήριξη σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο.
Για να διαβάστε αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.