Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» 2015 – 2016 της Ε.Ε.Τ.Τ.Α. Α.Ε. Πρόγραμμα απαλλαγής των τροφείων για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                                     Αλίαρτος, 26-05-2015
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Γραφείο Ενημέρωσης

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ενημέρωση για το πρόγραμμα 
«Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» 2015 – 2016 της Ε.Ε.Τ.Τ.Α. Α.Ε.
Πρόγραμμα απαλλαγής των τροφείων για τα παιδιά που φιλοξενούνται 
στις δομές του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων 
(Βρεφονηπιακός Σταθμός, Παιδικοί Σταθμοί Αλιάρτου & Δ.Δ. Μαυρομματίου)
Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλιάρτου (ΔΗΚΕΑΛ) σας ενημερώνουν ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αλιάρτου και οι Παιδικοί Σταθμοί Αλιάρτου & Δ.Δ. Μαυρομματίου θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για επιχορήγηση τροφείων των μητέρων, τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνται στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Αλιάρτου και στους Παιδικούς Σταθμούς Αλιάρτου και Μαυρομματίου.
Τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια ωφελήθηκαν συνολικά περίπου 100 οικογένειες από το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ευπαθείς ομάδες όπως άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ δόθηκε στους κατοίκους του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων μια έμπρακτη στήριξη σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο.
Για να διαβάστε αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα ... Η Μήδεια στον Ευριπίδη λέει «θα προτιμούσα να πολεμήσω τρεις φορές παρά να γεννήσω μία»

Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν έχαιρε μεγάλης υπολήψεως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν φτιάξει κοινωνίες πολεμιστών και εμπόρων που ήταν κατεξοχήν ανδροκρατικές, ενώ οι γυναίκες ήταν χρήσιμες για τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών και βέβαια για την αναπαραγωγή. Η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών ήταν οι σοβαρότερες αρμοδιότητες που είχε η γυναίκα. Οι μητέρες είχαν σοβαρότατη αποστολή να επιτελέσουν, κυρίως όταν έπρεπε να αναθρέψουν αγόρια, γιατί τα νεογέννητα κορίτσια ήταν γενικώς ανεπιθύμητα. Η συνήθης πρακτική για ανεπιθύμητα παιδιά, δηλαδή κορίτσια ή άρρωστα νεογέννητα, δεν ήταν βρεφοκτονία, αλλά η εγκατάλειψή τους σε μια ερημιά, η «έκθεσις». Τοκετός στην αρχαιότητα. Ανάγλυφο του 5ου π.Χ αιώνα Σύμφωνα με ιστορικές εκτιμήσεις, το 10% των νεογέννητων κοριτσιών πετιόντουσαν στις ερημιές και πέθαιναν.