Χάνσελ και Γκρέτελ στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Πρεμιέρα κάνει η παράσταση που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Ολύμπια στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στις 19 Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη.


Στο παραμύθι του Ένγκελμπερτ Χούμπερντινκ, τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμα στον κόσμο μάγισσες κακές και νεράιδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό, μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι, φτιαγμένο από ξύλα, άχυρα και σκούπες, ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ.



Τα δύο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους τον κυρ Πέτρο τον Σκουπά και τη «φωνακλού» μητέρα τους.
Κάποιες φορές δεν είχαν παρά μόνο σκέτη νερόσουπα στο τραπέζι τους για φαγητό και άλλοτε μόνο ένα κανάτι γάλα. Βέβαια, τα παιδιά με το παιχνίδι ξεχνούσαν την πείνα τους.
Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι αναποδογυρίζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι.
Για να την καλοπιάσουν τα παιδιά, πηγαίνουν στο δάσος να μαζέψουν φράουλες. Εκεί συναντούν λουλούδια που χορεύουν, πολύχρωμα πουλάκια, αγγελάκια, ένα λαγουδάκι και έναν κακό νάνο.
Η ώρα περνάει, το σκοτάδι πέφτει, τα παιδιά χάνουν το δρόμο. Δεν μπορούν πια να γυρίσουν στο σπίτι τους. Τότε τρεις καλές νεράιδες αναλαμβάνουν να τα προστατέψουν ως το πρωί.
Όταν ξυπνούν, βλέπουν μπροστά τους ένα καραμελόσπιτο. Ο φράχτης του είναι φτιαγμένος από μπισκότα και ο κήπος του είναι γεμάτος λιχουδιές.
Το γνωστό και αγαπημένο σε όλους μας παραμύθι ζωντανεύει ξανά και μαγεύει μικρούς και μεγάλους

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις