Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φθηνές και έξυπνες λύσειες για τα Χριστούγεννα

Καρύδι: Από τα παλαιότερα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο
Εκτός από έναν πολύ αγαπημένο και υγιεινό ξηρό καρπό, τα καρύδια είναι άλλο ένα φυσικό υλικό, που μπορεί να διακοσμήσει το χριστουγεννιάτικο σπιτικό μας. Μάλιστα, τα καρύδια ήταν από τα πρώτα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου καθώς, τα πρώτα χρόνια, ο κόσμος κρεμούσε πάνω του κυρίως γλυκά (κουλουράκια, αμυγδαλωτά κτλ) αλλά και καρπούς του χειμώνα, όπως μήλα και, φυσικά, καρύδια.
Εσείς, αξιοποιήστε το όμορφο σχήμα τους και βάψτε το κέλυφός τους σε διάφορα γιορτινά και εντυπωσιακά χρώματα. Εάν έχετε λίγη υπομονή, κολλήστε πάνω τους, με πολύ ισχυρή κόλλα στιγμής, διάφορες χάντρες ή χρυσόσκονη.

Στολίστε με τα βαμμένα καρύδια τις φρουτιέρες, προσθέστε μερικά στα μπολ με τα ποτ πουρί, που έχουμε συνήθως στο σαλόνι, ή κρεμάστε τα από το δέντρο, αφού πρώτα τους κολλήσετε μια λεπτή κλωστή με σελοτέιπ.
Μετά τις Γιορτές, σπάστε τα και φάτε τα! Μην ξεχνάτε ότι τα καρύδια είναι ένας από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς.

πηγή ert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.