Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φθηνές και έξυπνες λύσειες για τα Χριστούγεννα

Καρύδι: Από τα παλαιότερα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο
Εκτός από έναν πολύ αγαπημένο και υγιεινό ξηρό καρπό, τα καρύδια είναι άλλο ένα φυσικό υλικό, που μπορεί να διακοσμήσει το χριστουγεννιάτικο σπιτικό μας. Μάλιστα, τα καρύδια ήταν από τα πρώτα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου καθώς, τα πρώτα χρόνια, ο κόσμος κρεμούσε πάνω του κυρίως γλυκά (κουλουράκια, αμυγδαλωτά κτλ) αλλά και καρπούς του χειμώνα, όπως μήλα και, φυσικά, καρύδια.
Εσείς, αξιοποιήστε το όμορφο σχήμα τους και βάψτε το κέλυφός τους σε διάφορα γιορτινά και εντυπωσιακά χρώματα. Εάν έχετε λίγη υπομονή, κολλήστε πάνω τους, με πολύ ισχυρή κόλλα στιγμής, διάφορες χάντρες ή χρυσόσκονη.

Στολίστε με τα βαμμένα καρύδια τις φρουτιέρες, προσθέστε μερικά στα μπολ με τα ποτ πουρί, που έχουμε συνήθως στο σαλόνι, ή κρεμάστε τα από το δέντρο, αφού πρώτα τους κολλήσετε μια λεπτή κλωστή με σελοτέιπ.
Μετά τις Γιορτές, σπάστε τα και φάτε τα! Μην ξεχνάτε ότι τα καρύδια είναι ένας από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς.

πηγή ert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα ... Η Μήδεια στον Ευριπίδη λέει «θα προτιμούσα να πολεμήσω τρεις φορές παρά να γεννήσω μία»

Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν έχαιρε μεγάλης υπολήψεως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν φτιάξει κοινωνίες πολεμιστών και εμπόρων που ήταν κατεξοχήν ανδροκρατικές, ενώ οι γυναίκες ήταν χρήσιμες για τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών και βέβαια για την αναπαραγωγή. Η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών ήταν οι σοβαρότερες αρμοδιότητες που είχε η γυναίκα. Οι μητέρες είχαν σοβαρότατη αποστολή να επιτελέσουν, κυρίως όταν έπρεπε να αναθρέψουν αγόρια, γιατί τα νεογέννητα κορίτσια ήταν γενικώς ανεπιθύμητα. Η συνήθης πρακτική για ανεπιθύμητα παιδιά, δηλαδή κορίτσια ή άρρωστα νεογέννητα, δεν ήταν βρεφοκτονία, αλλά η εγκατάλειψή τους σε μια ερημιά, η «έκθεσις». Τοκετός στην αρχαιότητα. Ανάγλυφο του 5ου π.Χ αιώνα Σύμφωνα με ιστορικές εκτιμήσεις, το 10% των νεογέννητων κοριτσιών πετιόντουσαν στις ερημιές και πέθαιναν.