Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μετατρέψτε το γραφείο σας σε "πράσινο" χωρο εργασίας

Η ανακύκλωση σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται βίωμα στους περισσότερους από εμάς. Υπάρχουν όμως τρόποι να βοηθήσουμε το περιβάλλον και από τους χώρους εργασίας μας… με κύριο το να μειώσουμε την κατανάλωση χαρτιού, όσο είναι δυνατόν, σώζοντας με αυτόν τον τρόπο μερικά δεντράκια, που χαρίσουν το πολύτιμο για τον οργανισμό μας οξυγόνο.

• Μην τυπώνετε emails και έγγραφα απλά για να τα διαβάσετε αργότερα. Ένας πολύ εύκολος και οικολογικός τρόπος για να αποφύγετε την αλόγιστη χρήση χαρτιού στο γραφείο είναι τα USB στικάκια, που σας επιτρέπουν να μεταφέρετε όσα αρχεία θέλετε, χωρίς να τα εκτυπώσετε. Αν αυτό δεν είναι δυνατό και δεν μπορείτε να το αποφύγετε, τυπώστε και από τις δύο πλευρές του χαρτιού αυτό που θέλετε.

• Τοποθετήστε κάδους ανακύκλωσης, στους οποίους μπορείτε να συγκεντρώνετε τις πλαστικές συσκευασίες, τα κουτάκια από αναψυκτικά, μπουκάλια και χαρτιά.


• Στείλτε «ηλεκτρονικές προσκλήσεις» αντί για χάρτινες: Για τις εταιρικές εκδηλώσεις επιλέξτε να στείλετε e-mails αντί για τις κλασικές χάρτινες κάρτες. Παροτρύνετε τους συναδέλφους σας να κάνουν το ίδιο και για προσωπική χρήση.


• Βάλτε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Έχουν τον ίδιο βαθμό φωτεινότητας, αλλά καταναλώνουν μόνο το ένα πέμπτο της ενέργειας σε σχέση με τους απλούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.