Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μετατρέψτε το γραφείο σας σε "πράσινο" χωρο εργασίας

Η ανακύκλωση σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται βίωμα στους περισσότερους από εμάς. Υπάρχουν όμως τρόποι να βοηθήσουμε το περιβάλλον και από τους χώρους εργασίας μας… με κύριο το να μειώσουμε την κατανάλωση χαρτιού, όσο είναι δυνατόν, σώζοντας με αυτόν τον τρόπο μερικά δεντράκια, που χαρίσουν το πολύτιμο για τον οργανισμό μας οξυγόνο.

• Μην τυπώνετε emails και έγγραφα απλά για να τα διαβάσετε αργότερα. Ένας πολύ εύκολος και οικολογικός τρόπος για να αποφύγετε την αλόγιστη χρήση χαρτιού στο γραφείο είναι τα USB στικάκια, που σας επιτρέπουν να μεταφέρετε όσα αρχεία θέλετε, χωρίς να τα εκτυπώσετε. Αν αυτό δεν είναι δυνατό και δεν μπορείτε να το αποφύγετε, τυπώστε και από τις δύο πλευρές του χαρτιού αυτό που θέλετε.

• Τοποθετήστε κάδους ανακύκλωσης, στους οποίους μπορείτε να συγκεντρώνετε τις πλαστικές συσκευασίες, τα κουτάκια από αναψυκτικά, μπουκάλια και χαρτιά.


• Στείλτε «ηλεκτρονικές προσκλήσεις» αντί για χάρτινες: Για τις εταιρικές εκδηλώσεις επιλέξτε να στείλετε e-mails αντί για τις κλασικές χάρτινες κάρτες. Παροτρύνετε τους συναδέλφους σας να κάνουν το ίδιο και για προσωπική χρήση.


• Βάλτε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Έχουν τον ίδιο βαθμό φωτεινότητας, αλλά καταναλώνουν μόνο το ένα πέμπτο της ενέργειας σε σχέση με τους απλούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα ... Η Μήδεια στον Ευριπίδη λέει «θα προτιμούσα να πολεμήσω τρεις φορές παρά να γεννήσω μία»

Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν έχαιρε μεγάλης υπολήψεως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν φτιάξει κοινωνίες πολεμιστών και εμπόρων που ήταν κατεξοχήν ανδροκρατικές, ενώ οι γυναίκες ήταν χρήσιμες για τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών και βέβαια για την αναπαραγωγή. Η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών ήταν οι σοβαρότερες αρμοδιότητες που είχε η γυναίκα. Οι μητέρες είχαν σοβαρότατη αποστολή να επιτελέσουν, κυρίως όταν έπρεπε να αναθρέψουν αγόρια, γιατί τα νεογέννητα κορίτσια ήταν γενικώς ανεπιθύμητα. Η συνήθης πρακτική για ανεπιθύμητα παιδιά, δηλαδή κορίτσια ή άρρωστα νεογέννητα, δεν ήταν βρεφοκτονία, αλλά η εγκατάλειψή τους σε μια ερημιά, η «έκθεσις». Τοκετός στην αρχαιότητα. Ανάγλυφο του 5ου π.Χ αιώνα Σύμφωνα με ιστορικές εκτιμήσεις, το 10% των νεογέννητων κοριτσιών πετιόντουσαν στις ερημιές και πέθαιναν.