Μετατρέψτε το γραφείο σας σε "πράσινο" χωρο εργασίας

Η ανακύκλωση σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται βίωμα στους περισσότερους από εμάς. Υπάρχουν όμως τρόποι να βοηθήσουμε το περιβάλλον και από τους χώρους εργασίας μας… με κύριο το να μειώσουμε την κατανάλωση χαρτιού, όσο είναι δυνατόν, σώζοντας με αυτόν τον τρόπο μερικά δεντράκια, που χαρίσουν το πολύτιμο για τον οργανισμό μας οξυγόνο.

• Μην τυπώνετε emails και έγγραφα απλά για να τα διαβάσετε αργότερα. Ένας πολύ εύκολος και οικολογικός τρόπος για να αποφύγετε την αλόγιστη χρήση χαρτιού στο γραφείο είναι τα USB στικάκια, που σας επιτρέπουν να μεταφέρετε όσα αρχεία θέλετε, χωρίς να τα εκτυπώσετε. Αν αυτό δεν είναι δυνατό και δεν μπορείτε να το αποφύγετε, τυπώστε και από τις δύο πλευρές του χαρτιού αυτό που θέλετε.

• Τοποθετήστε κάδους ανακύκλωσης, στους οποίους μπορείτε να συγκεντρώνετε τις πλαστικές συσκευασίες, τα κουτάκια από αναψυκτικά, μπουκάλια και χαρτιά.


• Στείλτε «ηλεκτρονικές προσκλήσεις» αντί για χάρτινες: Για τις εταιρικές εκδηλώσεις επιλέξτε να στείλετε e-mails αντί για τις κλασικές χάρτινες κάρτες. Παροτρύνετε τους συναδέλφους σας να κάνουν το ίδιο και για προσωπική χρήση.


• Βάλτε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Έχουν τον ίδιο βαθμό φωτεινότητας, αλλά καταναλώνουν μόνο το ένα πέμπτο της ενέργειας σε σχέση με τους απλούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις