Υπάρχει ζωή μετά;

Hereafter”:  Η ζωή μετά

Σκηνοθεσία: Clint Eastwood.  
Σενάριο: Peter Morgan
Παίζουν: Matt Damon, Cécile De France, Frankie McLaren,  Bryce Dallas Howard

Θετικό μήνυμα για τη ζωή μέσα από μια ταινία που μιλάει για το θάνατο. Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Υπάρχει ζωή μετά; Ερωτήματα που βασανίζουν την ανθρωπότητα εδώ και πολλούς αιώνες. Μ’ αυτά τα ερωτήματα καταπιάνεται η καινούργια ταινία του Clint Eastwood. Μου άφησε μια γλυκιά αίσθηση και έναν προβληματισμό για το άγνωστο. Αληθινά συναισθήματα, ολοκληρωμένοι ήρωες.
Πρόκειται για ένα δράμα που ξεκινά με τις ιστορίες τριών διαφορετικών ανθρώπων σε τρεις διαφορετικές χώρες. Όλοι έχουν έρθει με κάποιο τρόπο σε επαφή με το θάνατο και τους έχει αφήσει τα σημάδια του. Ο George ζει στην Αμερική και έχει το χάρισμα να επικοινωνεί με τους νεκρούς, η Marie είναι Γαλλίδα δημοσιογράφος που γλυτώνει ως εκ θαύματος από ένα φονικό τσουνάμι και ο Marcusείναι ένας Άγγλος μαθητής που χάνει το δίδυμο αδερφό του.
Ο Clint Eastwood παρουσιάζει για ακόμη μια φορά ένα ευαίσθητο θέμα. Δίνει τη δική του οπτική γωνία για το τι συμβαίνει μετά θάνατον, χωρίς όμως η ταινία να εστιάζει ολότελα εκεί. Θα λέγαμε πως το όλο εγχείρημα είναι μια αναφορά στο πόσο μας επηρεάζουν οι επιθανάτιες σκέψεις και την ανάγκη μας να πιστέψουμε πως τα αγαπημένα μας πρόσωπα εξακολουθούν να υπάρχουν. Θίγεται η μοναξιά των ανθρώπων που έτυχε να βιώσουν το κάτι παραπάνω και ο σκεπτικισμός που αυτοί αντιμετωπίζουν από τους συνανθρώπους τους.
Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι προσεγμένες και σου δίνουν την αίσθηση που θέλει να περάσει η όλη ταινία. Ο Matt Damon υποστηρίζει το «καλό του όνομα» όσο αφορά τις υποκριτικές του δυνατότητες, η Cécile De France είναι μια ευχάριστη έκπληξη, ενώ αυτός που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι ο μικρός Frankie Mc Larenπου παίζει διπλό ρόλο.  Εκπληκτική σκηνή, τόσο σκηνοθετικά όσο και από πλευράς οπτικών εφέ, είναι η αρχική με το τσουνάμι. Πραγματικά σου «περνάει» την αγωνία που νιώθουν οι ήρωες με αξιοπρόσεχτο ρεαλισμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις