Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Αλιάρτου την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ 8/2/2011
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ Αρ. Πρωτ. : 3

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς : ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ Αγγελική
ΓΩΓΟΥΛΟ Χρήστο
ΜΠΟΛΜΠΑΣΗ Βασιλική
ΤΡΥΠΟΓΕΩΡΓΟ Γεώργιο

Για ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αλιάρτου


Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 3η Κατεπείγουσα Δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ της Δημοτικής Κοινότητας Αλιάρτου , την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 14:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
1 Περί της προτάσεως του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , για την προσθήκη του ονόματος ΘΕΣΠΙΕΣ στην επωνυμία του Δήμου Αλιάρτου .

2. Περί της προτάσεως του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , για τον καθορισμό της Τοπικής Κοινότητας ΄Ασκρης , ως ιστορικής έδρας του Δήμου Αλιάρτου .
3. Περί της διαμορφώσεως προτάσεως κατανομής πιστώσεων ΣΑΤΑ 2011 , για το Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου .
4. Περί της εξετάσεως αιτήσεως της Μπινιάρη Ευαγγελίας του Λουκά , για την χορήγηση προέγκρισης αδείας λειτουργίας πρατηρίου άρτου .
.

Η ΠρόεδροςΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΨΑΡΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.