Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Πανεπιστήμιο του Λαού

Το πρώτο πλήρως ανοιχτό διαδικτυακό πανεπιστήμιο είναι πραγματικότητα. Με μικρό κόστος (10-100 δολάρια) μπορεί κανείς να αποκτήσει πτυχίο ή μεταπτυχιακό από απόσταση. Όλη η  φοίτηση γίνεται online. Μάλιστα το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχει την υποστήριξη από αρκετά φημισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Yale.
Αυτό που απαιτείται για να φοιτήσει κανείς στο «Πανεπιστήμιο του Λαού» είναι απολυτήριο λυκείου (high school) , πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και γνώση αγγλικών. Το ίδρυμα έχει έδρα στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια, ενώ εκτός του Yale  που αναφέρθηκε έχει τη στήριξη των πανεπιστημίων της Κολούμπια και της Νεας Υόρκης, καθώς και του Ο.Η.Ε.
Το University of People λόγω της φύσης του, είναι αφοσιωμένο στην παγκόσμια πρόοδο και τον «εκδημοκρατισμό» της ανώτατης εκπαίδευσης. Σε αυτό συνεισφέρει ο συνδυασμός χαμηλού κόστους σπουδών και η παγκόσμια παρουσία του διαδικτύου. Η απόκτηση ενός πτυχίου γίνεται προσιτός στόχος για ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στηρίζεται κυρίως σε ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις. Το όραμα του «Πανεπιστημίου του Λαού», στηρίζεται στην πεποίθηση ότι η καθολική πρόσβαση στην εκπαίδευση αποτελεί βασικό συστατικό για την προαγωγή της παγκόσμιας ειρήνης και της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
Ο ισραηλινός ιδρυτής και κύριος χρηματοδότης του Πανεπιστημίου έχει μεγάλες βλέψεις και προσδοκίες για το έργο του. Όπως έχει δηλώσει σε γνωστό οικονομικό περιοδικό: «Η εκπαίδευση έχει γίνει εξαιρετικά δαπανηρή υπόθεση. Αυτό που κάνουμε είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίον εφευρέθηκε το Ιnternet. Γιατί να μη βοηθήσουμε τους ανθρώπους μέσω του Ιnternet, δημιουργώντας ένα πανεπιστήμιο που να προσφέρει μόρφωση χωρίς δίδακτρα; ».
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τις αιτήσεις μπορείτε  να επισκεφθείτε το siteτου πανεπιστημίου  www.uopeople.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα ... Η Μήδεια στον Ευριπίδη λέει «θα προτιμούσα να πολεμήσω τρεις φορές παρά να γεννήσω μία»

Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν έχαιρε μεγάλης υπολήψεως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν φτιάξει κοινωνίες πολεμιστών και εμπόρων που ήταν κατεξοχήν ανδροκρατικές, ενώ οι γυναίκες ήταν χρήσιμες για τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών και βέβαια για την αναπαραγωγή. Η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών ήταν οι σοβαρότερες αρμοδιότητες που είχε η γυναίκα. Οι μητέρες είχαν σοβαρότατη αποστολή να επιτελέσουν, κυρίως όταν έπρεπε να αναθρέψουν αγόρια, γιατί τα νεογέννητα κορίτσια ήταν γενικώς ανεπιθύμητα. Η συνήθης πρακτική για ανεπιθύμητα παιδιά, δηλαδή κορίτσια ή άρρωστα νεογέννητα, δεν ήταν βρεφοκτονία, αλλά η εγκατάλειψή τους σε μια ερημιά, η «έκθεσις». Τοκετός στην αρχαιότητα. Ανάγλυφο του 5ου π.Χ αιώνα Σύμφωνα με ιστορικές εκτιμήσεις, το 10% των νεογέννητων κοριτσιών πετιόντουσαν στις ερημιές και πέθαιναν.