Επιστολή της βουλευτού Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη προς κ. Ντασιώτη για μετονομασία Δήμου Αλιάρτου

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΠΡΟΣ τον Δήμαρχο Αλιάρτου κο. Γ. Ντασιώτη

Αγαπητέ Δήμαρχε,
Η νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας αποτελεί θεμελιώδη λίθο του δημόσιου βίου. Στο πλαίσιο άλλωστε αυτό, που κατοχυρώνεται και από τις διατάξεις του αρθ. 102 του Συντάγματος των Ελλήνων. Με το ν.3852/2010 («Καλλικράτης») συστήθηκε ο Δήμος Αλιάρτου με έδρα την Αλίαρτο, αποτελούμενος από τους Δήμους α) Αλιάρτου και β) Θεσπιών, οι οποίοι καταργούνται.
Πλην κατά τον σχεδιασμό, την διαβούλευση και την εν γένει συνδιαμόρφωση απόψεων και θέσεων προφανώς δεν δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη, όπως, μέσω της επωνυμίας του νέου Δήμου αναδειχθούν έστω σημειολογικά πόλεις ιδιαίτερης ιστορικής αξίας και σημασίας, όπως οι Θεσπιές, η Άσκρη κοκ., πόλεις που έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στο ιστορικό παρελθόν της περιοχής και αποτελούν «φάρους» ανδρείας, αυταπάρνησης και αλτρουισμού για τους νεώτερους παγκοσμίως.

Ενόψει των ανωτέρω πιστεύω ότι ωρίμασε η θετική άποψη και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να τροποποιηθεί η επωνυμία του Δήμου Αλιάρτου ή έστω να προστεθεί σε αυτήν και η ονομασία των Θεσπιών και της Άσκρης τουλάχιστον.
Γι’ αυτό και παρακαλώ στις προσεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού σας Συμβουλίου να συμπεριλάβετε και το παρόν αίτημα, που πιστεύω ότι είναι αίτημα και όλων των συμπολιτών των ιστορικών αυτών περιοχών ώστε να κριθεί θετικά από το Συμβούλιό σας. Θεωρείστε αυτονόητη την συμπαράστασή μου στο έργο σας και στην υλοποίηση του άνω αιτήματος προς τα αρμόδια υπουργεία.



Με Εκτίμηση
Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις