Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως θα αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή Αλιάρτου το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων

Θέμα 4ο : Αδέσποτα ζώα

Η φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα είναι δηλωτική της ποιότητας του πολιτισμού μας.
Το πρόβλημα και στην πόλη μας είναι μεγάλο. Λόγω της έκτασης της πόλης, των τεράστιων ελευθέρων χωρών τα ζώα βρίσκουν καταφύγιο και είναι επικίνδυνα κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Κυκλοφορούν κατά αγέλες και τρομοκρατούν τόσο τα παιδιά όσο και τους περιπατητές.
Ο ενδεδειγμένος και νόμιμος τρόπος αντιμετώπισης τους είναι η περισυλλογή και στείρωση καθώς και η φροντίδα για τον εμβολιασμό, αποπαρασιτισμό και σίτιση τους. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα η κτηνιατρική υπηρεσία καλύπτει ποσοστό των εξόδων για τον εμβολιασμό και την στείρωση.


Προτείνουμε να γίνει προσπάθεια σίτισης σε συγκεκριμένους χώρους που θα οριστούν αφού μελετηθούν προσεκτικά. Για την σίτιση των ζώων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν υπολείμματα φαγητών από ταβέρνες, εστιατόρια, παιδικό σταθμό, σούπερ μάρκετς κλπ

Επίσης:

Α. Αναζήτηση εθελοντών – ζωόφιλων που μπορούν να βοηθήσουν στην συλλογή των αδεσπότων.
Β. Συνεργασία με την κτηνιατρική υπηρεσία.
Γ. Συνεργασία με ιδιωτική επιχείρηση (κυνοτροφείο) που εδρεύει στην πόλη μας.
Δ. Προσπάθεια εξεύρεσης κονδυλίων για τη στείρωση και εμβολιασμό των ζώων που τα καθιστά ακίνδυνα και ήρεμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα ... Η Μήδεια στον Ευριπίδη λέει «θα προτιμούσα να πολεμήσω τρεις φορές παρά να γεννήσω μία»

Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν έχαιρε μεγάλης υπολήψεως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν φτιάξει κοινωνίες πολεμιστών και εμπόρων που ήταν κατεξοχήν ανδροκρατικές, ενώ οι γυναίκες ήταν χρήσιμες για τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών και βέβαια για την αναπαραγωγή. Η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών ήταν οι σοβαρότερες αρμοδιότητες που είχε η γυναίκα. Οι μητέρες είχαν σοβαρότατη αποστολή να επιτελέσουν, κυρίως όταν έπρεπε να αναθρέψουν αγόρια, γιατί τα νεογέννητα κορίτσια ήταν γενικώς ανεπιθύμητα. Η συνήθης πρακτική για ανεπιθύμητα παιδιά, δηλαδή κορίτσια ή άρρωστα νεογέννητα, δεν ήταν βρεφοκτονία, αλλά η εγκατάλειψή τους σε μια ερημιά, η «έκθεσις». Τοκετός στην αρχαιότητα. Ανάγλυφο του 5ου π.Χ αιώνα Σύμφωνα με ιστορικές εκτιμήσεις, το 10% των νεογέννητων κοριτσιών πετιόντουσαν στις ερημιές και πέθαιναν.