Toms Shoes: Η επιχείρηση που φόρεσε τα "παπούτσια στον κόσμο"

Πόσο εύκολα θα άλλαζε κανείς ολόκληρη την επιχείρηση του, για μια φιλανθρωπία; Πολύ εύκολα θα πρέπει να σκέφτηκε ο 34χρονος Αμερικάνος Blake Mycoskie, που φρόντισε για την ανάγκη υπόδησης, εκατομμυρίων παιδιών.
Το 2006, όταν ο Mycoskie επισκέφθηκε την Αργεντινή, παρατήρησε πως εκατοντάδες παιδιά δεν είχαν υποδήματα. Το γεγονός αυτό, που ήταν αιτία για πολλές ασθένειες που υπέφεραν τα παιδιά, ευαισθητοποίησε τον BlakeMycoskie. Με την επιστροφή λοιπόν στην πατρίδα του, πούλησε την προηγούμενη επιχείρησή του και χωρίς καμία εμπειρία στο χώρο ίδρυσε την εταιρεία TOMS Shoes. Η εταιρεία του για κάθε ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία πουλά, δίνει και ένα ζευγάρι παπούτσια σε ένα παιδί που τα έχει ανάγκη. Κάνοντας λοιπόν τους πελάτες ταυτόχρονα δωρητές, κατάφερε να δημιουργήσει μια βιώσιμη επιχείρηση, που εκπληρώνει δύο σκοπούς.
Είναι σημαντικό και πρωτότυπο το γεγονός, πως η δωρεά δεν στηρίζεται σε έρανο. Ο Mycoskieέχει καταφέρει να προσφέρει παπούτσια σε χιλιάδες παιδιά σε 24 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Αργεντινής, Αιθιοπίας και Αϊτής.
Τα σχέδια των ΤΟΜS Shoes ποικίλουν,  κάτι που κάνει το προϊόν πιο ελκυστικό και απευθύνεται σε μεγαλύτερο φάσμα καταναλωτών. Έχει προσελκύσει πολλούς εθελοντές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις να συμβάλουν στο εγχείρημα. Επιπρόσθετα γνωστές εταιρείες (Ralph Lauren, Element) συνεργάζονται με την TOMS Shoes, με δωρεές και συμπράξεις για νέες σειρές προϊόντων. Είναι τέτοια η αναγνώριση του έργου του  Mycoskie, που κλήθηκε στο London Fashion Week ενώ του έχει απονεμηθεί και το βραβείο People's Design Award το 2007.
Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, τα παπούτσια για τα παιδιά, αποτελούν μια από τις προϋποθέσεις για να φοιτήσουν στο σχολείο. Ένας ακόμη λόγος για την απόφαση του αυτή, ήταν πως κάποια παιδιά μένουν αγράμματα, επειδή δεν έχουν τα λεφτά για υπόδυση. Το έργο του είναι από τα μοναδικά, αποδεδειγμένα πλήρους κοινωνικής συνείδησης και περιμένει να βρει μιμητές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις