Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψηφιακή Χριστιανική Βιβλιοθήκη στην Αλίαρτο

Σε κτίριο της κεντρική πλατείας της Αλιάρτου, όπου παλαιότερα λειτουργούσαν οι αποθήκες του Οργανισμού Κωπαϊδας, θα στεγαστεί ο "Ψηφιακός Διαδραστικός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας" της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών Λεβαδείας και η παρουσίαση αυτού του εκθεσιακού χώρου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα ΣΦΕ της Θήβας.

«Θα τοποθετηθούν πολλές οθόνες, οι οποίες θα συνδέονται με βάση δεδομένων, με πλήθος φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης από χώρους – μνημεία και κειμήλια της Βοιωτίας, καθώς και μια γιγαντοοθόνη με τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ, που θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει όλα τα μνημεία της Βοιωτικής Εκκλησίας» εξηγεί ο π. Ν. Σιγάλας, υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών της Μητρόπολης και του έργου, συγχρηματοδοτούμενου από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και από Εθνικούς Πόρους...

«Το πρόγραμμα ήταν δρομολογημένο από τον Mακαριότατο Αρχιεπίσκοπο και πνευματικό μας πατέρα κ.κ. Ιερώνυμο και ο χώρος θα δίνει την δυνατότητα σε όλους να ενημερώνονται για το τι υπάρχει στην ζωή της Βοιωτικής Εκκλησίας, την παράδοση, τους θησαυρούς, τους ναούς και τα μοναστήρια μας» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιος, αναφερόμενος στην «πολύ σημαντική συνεργασία της Μητρόπολης με τον Δήμο Αλιάρτου, που παραχώρησε το κτίριο.
«Οτιδήποτε καλό η Εκκλησία το υιοθετεί» τόνισε ο κ.κ. Γεώργιος , φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πραγματεία του πεφωτισμένου πατέρα της εκκλησίας και επιστήμονα πολύ κοντά στον άνθρωπο Αγ. Βασιλείου: «Ότι είναι καλό θα το κρατήσουμε και ότι είναι βλαβερό θα το απορρίψουμε», εννοώντας την χρήση της τεχνολογίας από την εκκλησία.
«Στις καινούργιες προκλήσεις η εκκλησία δεν μπορεί να μείνει στο περιθώριο» τόνισε, εξηγώντας πως «ο σύγχρονος ιερέας, συνδυάζοντας τα σύγχρονα μέσα, μπορεί να κάνει γνωστή την ζωή της εκκλησίας, να την υπερασπίσει και να βοηθήσει τους συνανθρώπους του να ανακαλύψουν το πρόσωπο του Χριστού».
«Αξιόλογη» χαρακτήρισε την προσπάθεια ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου, επισημαίνοντας: «Ο ευρύτερος χώρος της Βοιωτίας, είναι πλούσιος σε πολιτιστικό απόθεμα, που απαρτίζεται από πολλά μνημεία και πολύ περισσότερα κειμήλια. Ύψιστο καθήκον όλων μας αλλά και θέση ευθύνης στις επερχόμενες γενιές αποτελεί η διάσωση της πολύ σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας.Στην προσπάθεια αυτή υπολογίστε και τη δική μας παρουσία, ως συμμέτοχους και αρωγούς, διότι πιστεύουμε πως η ανάπτυξη θα προέλθει από τις οργανωμένες και συντονισμένες προσπάθειες όλων μας, χωρίς διαιρέσεις και ανούσιους τοπικισμούς».
«Το έργο κατατάσσει την Βοιωτία στην λίστα προορισμών και συμβάλλει στην ανάπτυξη της Αλιάρτου» τόνισε ο Δήμαρχος Γ. Ντασιώτης, δηλώνοντας την στήριξη του Δήμου «σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία».
Χαρακτηριστικότατος ήταν όμως, ο συντονισμός της ημερίδας από τον Θ. Καραπέτσα, με τους γλαφυρούς χαρακτηρισμούς του και τις γνώσεις του τόσο για το αντικείμενο της ημερίδας όσο και για τους εκκλησιαστικούς θησαυρούς του Νομού Βοιωτία

http://insterea.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.