Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
ΤΟ ΝΗΣΙ
HISLOP 
VICTORIA : ΤΟ ΝΗΣΙ
Διαβάστηκε: 650 φορές

Συγγραφέας: HISLOP VICTORIA
Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ (9 βιβλία συνολικά)
Κατηγορία: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (52 βιβλία συνολικά)

Ένα πολύ όμορφο βιβλίο, βασισμένο στην συνύπαρξη των λεπρών και των υπολοίπων. Πως είναι η ζωή ενός ανθρώπου που πάσχει απο μια ασθένεια που δεν τον αφήνει να ζήσει με την οικογένεια του, πως είναι αναγκασμένος να ζήσει μακριά. Και εκεί ξεκινάει η ιστορία. Εκεί αποφασίζει κανείς αν θα ζήσει ή όχι. Αν θα κάνει κάτι για να είναι ευτυχισμένος ή αν θα κάτσει να κλάψει τη μοίρα του. Στο βάθος το βιβλίο περνάει ένα πολύ όμορφο μήνυμα, δομένο μέσα απο μια πολύ καλή γραφή.

Νανού Νικολά

Κομμάτι του βιβλίου:
Οι πρώτες λίγες μέρς ήταν πολύ τεταμένες. Όλοι περίμεναν να δουν τι αντίκτυπο θα είχε η άφιξη των καινούριων, αλλά για σαράντα οκτώ ώρες δεν είδε κανείς τούς περισσότερους από αυτούς, καθώς πολλοί περνούσαν τον καιρό τους ξαπλωμένοι απαθείς στα αυτοσχέδια κρεβάτια τους. Ο γιατρός Λαπάκης τους επισκέφθηκε και παρατήρησε ότι όλοι υπέφεραν όχι μόνο από λέπρα, αλλά από και από τις κακουχίες ενός ταξιδιού χωρίς επαρκή τροφή ή νερό, και χωρίς σκιά, κάτω από τον ανελέητο ήλιο.
Στοιχεία του βιβλίου: μετάφραση Μιχάλης Δελέγκος, έκδοση 2007, πρωτότυπη έκδοση: 2005, 500 σελίδες, αγοράστηκε 18 ευρώ

Σχόλια

 1. εξαιρετικό βιβλίο...με πλούτο συναισθημάτων...
  και ιστορικές γνώσεις για εναν τόπο τόσο κοντά σε εμάς...αλλά συγχρόνως...άγνωστο...
  ευτυχώς η σειρά...είναι καλη...!
  έχει πολύ ωραίες ερμηνείες...και εικόνες!!!
  άλλωστε η Κρήτη μας...ειναι πολύ όμορφος τόπος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.