Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιστοσελίδες για κινηματογραφικές ταινίες

Στα άδυτα του κόσμου της έβδομης τέχνης υπόσχονται να μας μυήσουν μεγάλα διεθνή websites. Πληροφορίες, περιλήψεις, κριτικές, συνεντεύξεις πρωταγωνιστών για ταινίες του κινηματογράφου. Ready, set, action

Η μεγαλύτερη βάση δεδομένων για ηθοποιούς, ταινίες, σκηνοθέτες στο διαδίκτυο. Αναλυτική παρουσίαση ταινιών με πολλές πληροφορίες, φωτογραφίες και αξιολογήσεις.
www.imdb.com

Ιστοσελίδα γνωστή για κριτικές ταινιών, παρουσιάσεις αλλά και διάφορα στατιστικά στοιχεία.
www.rottentomatoes.com

Οδηγός για βρετανικό κινηματογράφο από το British Film Institute. Παρουσιάσεις, στατιστικά και νέα από ταινίες ανά τον κόσμο
www.screenonline.org.uk


Νέα, συνεντεύξεις από το παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα από την ιστοσελίδα με την ομώνυμη διεύθυνση.
www.cinema.com

Διαδικτυακή έκδοση του παλιότερου πειοδικού για ταινίες στις Η.Π.Α. Παρασκήνιο, κριτικές και άρθρα για παλιότερες και κλασσικές ταινίες.
www.filmsinreview.com

Ιστοσελίδα με παρουσιάσεις, συνεντεύξεις και νέες κυκλοφορίες ταινιών
www.firstshowing.net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα ... Η Μήδεια στον Ευριπίδη λέει «θα προτιμούσα να πολεμήσω τρεις φορές παρά να γεννήσω μία»

Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν έχαιρε μεγάλης υπολήψεως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν φτιάξει κοινωνίες πολεμιστών και εμπόρων που ήταν κατεξοχήν ανδροκρατικές, ενώ οι γυναίκες ήταν χρήσιμες για τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών και βέβαια για την αναπαραγωγή. Η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών ήταν οι σοβαρότερες αρμοδιότητες που είχε η γυναίκα. Οι μητέρες είχαν σοβαρότατη αποστολή να επιτελέσουν, κυρίως όταν έπρεπε να αναθρέψουν αγόρια, γιατί τα νεογέννητα κορίτσια ήταν γενικώς ανεπιθύμητα. Η συνήθης πρακτική για ανεπιθύμητα παιδιά, δηλαδή κορίτσια ή άρρωστα νεογέννητα, δεν ήταν βρεφοκτονία, αλλά η εγκατάλειψή τους σε μια ερημιά, η «έκθεσις». Τοκετός στην αρχαιότητα. Ανάγλυφο του 5ου π.Χ αιώνα Σύμφωνα με ιστορικές εκτιμήσεις, το 10% των νεογέννητων κοριτσιών πετιόντουσαν στις ερημιές και πέθαιναν.