Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρακώλυση αστικής συγκοινωνίας στο Δήμο Αλιάρτου από επαγγελματίες οδηγούς ΤΑΞΙ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα ,Παρασκευή 4-3-2011 δεν κινήθηκε το δημοτικό λεωφορείο, που εκτελεί αστική συγκοινωνία, επειδή ομάδα οδηγών ΤΑΞΙ το παρεμπόδισε ισχυριζόμενοι ότι κινείται παράνομα και ότι τα ΤΑΞΙ έχουν απώλεια εσόδων.
Κατανοούμε ότι με την οικονομική κρίση που διερχόμαστε, όλες οι επαγγελματικές ομάδες έχουν υποστεί ζημιά, όμως προκαλεί σίγουρα κατάπληξη το γεγονός, ότι μετά από δέκα περίπου χρόνια που το συγκεκριμένο όχημα εκτελεί αστική συγκοινωνία στον τέως Δήμο Αλιάρτου, οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες δεν διαπίστωσαν απώλεια εισοδήματος, ούτε φυσικά ότι κινείται παράνομα. Όλα αυτά προέκυψαν το τελευταίο δίμηνο. Πολύ δε περισσότερο που το όχημα από τις πρώτες ημέρες της νέας δημοτικής αρχής, υπεβλήθη σε ολοκληρωμένο τεχνικό έλεγχο, πέρασε ΚΤΕΟ για πρώτη φορά και παραδόθηκε ασφαλές για την μετακίνηση των δημοτών, διευρύνοντας τα δρομολόγια και προς την Δημοτική Ενότητα Θεσπιών.

Η τακτική ορισμένων επαγγελματιών οδηγών ΤΑΞΙ και των καθοδηγητών τους, που παραπέμπει σε ανήθικα πολιτικά παιχνίδια και άρχισε από τις πρώτες ημέρες της εγκατάστασης της νέας δημοτικής αρχής, στρέφεται κυρίως εναντίον των συμπολιτών μας που δεν έχουν την δυνατότητα άλλου τρόπου μετακίνησης, αλλά και της κοινωνικής συνοχής και λειτουργίας του Δήμου.
Η επίκληση από μέρους τους, της εφαρμογής του γράμματος του νόμου ,θέση με την οποία η δημοτική αρχή δεν διαφωνεί, είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρχει σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ακόμη και σε εκείνες που αφορούν τους ίδιους.
Η Δημοτική Αρχή ενημερώνει τους δημότες ότι, πιστή στον κοινωνικό ρόλο που θέλει να προσδώσει στον Δήμο, πιστή στην πολιτική της για κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη της δημοτικής συνείδησης και τέλος πιστή στην υπεράσπιση του δικαιώματος των ανήμπορων πολιτών να μετακινούνται, θα δώσει άμεσα την λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν οι επαγγελματίες οδηγοί ΤΑΞΙ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.