Κοινωνική Συσπείρωση στο Δήμο Αλιάρτου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση. Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, η ανεργία πλήττει όλο και περισσότερες οικογένειες, η αβεβαιότητα για το μέλλον αφαιρεί το χαμόγελο και την ελπίδα των παιδιών μας. Όλα δείχνουν πως ο συνδυασμός της διεθνούς κρίσης με τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας οδηγούν την χώρα μας σε ένα εργασιακό μεσαίωνα. Είναι ανάγκη να μην καμφθεί η αγωνιστικότητα και η προσπάθεια όλων να σταθούμε όρθιοι, να αντιδράσουμε ώστε να βγούμε όσο το δυνατόν ταχύτερα από την οικονομική και ηθική κρίση και να ανακάμψουμε. Παράλληλα θα πρέπει να στηρίξουμε τους συμπολίτες που πλήττονται περισσότερο.
Η Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου ξεκινά την προσπάθεια κοινωνικής συσπείρωσης και αλληλεγγύης με την καταγραφή, εκτίμηση και αξιολόγηση όλων των περιστατικών που έχουν ανάγκη συμπαράστασης και στήριξης όπως:

Α) μοναχικών ηλικιωμένων
Β) ανέργων
Γ) οικογενειών με πολύ χαμηλό ή μηδαμινό εισόδημα
Δ) μονογονεϊκών οικογενειών
Ε) πολύτεκνων οικογενειών με χαμηλό εισόδημα
Ζ) ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας
Η μορφή της βοήθειας που χρειάζονται ποικίλει από την απλή συμπαράσταση, τον ενθαρρυντικό λόγο, μία επίσκεψη έως την προσφορά ειδών σίτισης και ένδυσης.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στην προσπάθειά μας και να στελεχώσουν τις ομάδες εθελοντών που έχουν την διάθεση και τη δυνατότητα να προσφέρουν κάθε είδους βοήθεια και εργασία.
Οι ομάδες εργασίας θα συντονίζονται από επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν προσεχώς. Η όλη προσπάθεια τελεί υπό την αιγίδα του Δημοτικής Αρχής με την αρωγή και συμπαράσταση της Εκκλησίας.
Προσωρινά η συγκέντρωση των προσφερομένων ειδών θα γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Χαραλάμπους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Ψαρρά Ευαγγελία – 6972096334 , 2268022066
Χαλιμούρδα Αγγελική – 6979147900



Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αλιάρτου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις