1ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου


Δήμος Αλιάρτου                                             Αλίαρτος 23 Μαίου 2011 Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου                                                      Δελτίο Τύπου

1ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου

            Την Κυριακή 22 Μαίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Αλίαρτο ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος της πόλης. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία μια και πάνω από 400 άτομα κάθε ηλικίας από την Αλίαρτο αλλά και τα άλλα διαμερίσματα του Δήμου μας, δώσαν το παρόν και ποδηλάτησαν.
 Ο στόχος της εκδήλωσης διττός.
               Αφενός η προβολή του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και ψυχαγωγίας.
            Αφετέρου η γνωριμία όλων των εφήβων και νέων αλλά και πιο μεγάλων του Καλλικρατικού μας Δήμου.
            Οι σκοποί της ομάδας “Έχεις ποδήλατο; Πάμε μία βόλτα” που είναι οι ομαδικές ποδηλατικές πορείες, η διεκδίκηση των δημόσιων χώρων που αναλογούν στο ποδήλατο και η αλλαγή κουλτούρας τόσο από τους πολίτες όσο και από τους θεσμικούς φορείς μετουσιώθηκε σε έναν ποδηλατικό γύρο της πόλης μας που δεν είχε προηγούμενο και ήδη ο πρώτος και ο τρίτος σκοπός, μπορούμε να πούμε, ότι επιτεύχθηκαν.
            Η Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και όσους στήριξαν την εκδήλωση με κάθε τρόπο. Ειδικότερα:

  • Την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας και τον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου
  • Το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου  
  • Τους υπαλλήλους του Δήμου
  • Τον κ. Λάμπρου Νίκο, ο οποίος ως ποδηλάτης, στήριξε με τις γνώσεις του και την ενέργεια του την διοργάνωση της εκδήλωσης.
  • Τον κ. Καραμάνο  που ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη καθ' όλη τη διαδρομή
  • Τους εθελοντές και εθελόντριες.  
  • Τους χορηγούς κ. Κορδώνη, κ. Αποστόλου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Υψηλάντη για την προσφορά χυμών και νερών 
  • Το κατάστημα “Ποδηλάτης” της Λιβαδειάς που προσέφερε ένα ποδήλατο IDEAL αξίας 220 Ευρώ που κληρώθηκε στο τέλος
  • Τον Δήμαρχο που ως γνήσιος ποδηλάτης συμμετείχε και ηγήθηκε της πορείας και υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί για την εξεύρεση πόρων για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου. 
  • Τον αντιδήμαρχο κ. Αραπίτσα Γ. και την αντιπρόεδρο κ. Χαλιμούρδα Α. που σήκωσαν το βάρος της διοργάνωσης και του συντονισμού και τους αντιδημάρχους και δημοτικούς & τοπικούς συμβούλους για την συμμετοχή τους.

            Υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αλλά και να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις και κάθε πρωτοβουλία που θα δίνει χαρά, δυνατότητα επικοινωνίας, υγιούς άμιλλας και διεξόδους στα παιδιά και τους νέους μας. Θέλουμε ζωντάνια και δημιουργική δράση στην πόλη μας.
            Η ομάδα  “Έχεις ποδήλατο; Πάμε μία βόλτα.” επιδιώκει και περιμένει τη διεύρυνση της για να διοργανώσει και άλλες διαδρομές.
            Ο όμορφος Δήμος μας προσφέρεται για ποδηλατικές διαδρομές (εύκολες και δύσκολες) και βόλτες, αλλά και καθημερινές μετακινήσεις .
           
            Καλή συνέχεια και καλές διαδρομές.....

                                                                                    Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας


                                                                                                Ψαρρά Ευαγγελία                    .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις