Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου


Δήμος Αλιάρτου                                             Αλίαρτος 23 Μαίου 2011 Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου                                                      Δελτίο Τύπου

1ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου

            Την Κυριακή 22 Μαίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Αλίαρτο ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος της πόλης. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία μια και πάνω από 400 άτομα κάθε ηλικίας από την Αλίαρτο αλλά και τα άλλα διαμερίσματα του Δήμου μας, δώσαν το παρόν και ποδηλάτησαν.
 Ο στόχος της εκδήλωσης διττός.
               Αφενός η προβολή του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και ψυχαγωγίας.
            Αφετέρου η γνωριμία όλων των εφήβων και νέων αλλά και πιο μεγάλων του Καλλικρατικού μας Δήμου.
            Οι σκοποί της ομάδας “Έχεις ποδήλατο; Πάμε μία βόλτα” που είναι οι ομαδικές ποδηλατικές πορείες, η διεκδίκηση των δημόσιων χώρων που αναλογούν στο ποδήλατο και η αλλαγή κουλτούρας τόσο από τους πολίτες όσο και από τους θεσμικούς φορείς μετουσιώθηκε σε έναν ποδηλατικό γύρο της πόλης μας που δεν είχε προηγούμενο και ήδη ο πρώτος και ο τρίτος σκοπός, μπορούμε να πούμε, ότι επιτεύχθηκαν.
            Η Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και όσους στήριξαν την εκδήλωση με κάθε τρόπο. Ειδικότερα:

  • Την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας και τον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου
  • Το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου  
  • Τους υπαλλήλους του Δήμου
  • Τον κ. Λάμπρου Νίκο, ο οποίος ως ποδηλάτης, στήριξε με τις γνώσεις του και την ενέργεια του την διοργάνωση της εκδήλωσης.
  • Τον κ. Καραμάνο  που ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη καθ' όλη τη διαδρομή
  • Τους εθελοντές και εθελόντριες.  
  • Τους χορηγούς κ. Κορδώνη, κ. Αποστόλου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Υψηλάντη για την προσφορά χυμών και νερών 
  • Το κατάστημα “Ποδηλάτης” της Λιβαδειάς που προσέφερε ένα ποδήλατο IDEAL αξίας 220 Ευρώ που κληρώθηκε στο τέλος
  • Τον Δήμαρχο που ως γνήσιος ποδηλάτης συμμετείχε και ηγήθηκε της πορείας και υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί για την εξεύρεση πόρων για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου. 
  • Τον αντιδήμαρχο κ. Αραπίτσα Γ. και την αντιπρόεδρο κ. Χαλιμούρδα Α. που σήκωσαν το βάρος της διοργάνωσης και του συντονισμού και τους αντιδημάρχους και δημοτικούς & τοπικούς συμβούλους για την συμμετοχή τους.

            Υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αλλά και να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις και κάθε πρωτοβουλία που θα δίνει χαρά, δυνατότητα επικοινωνίας, υγιούς άμιλλας και διεξόδους στα παιδιά και τους νέους μας. Θέλουμε ζωντάνια και δημιουργική δράση στην πόλη μας.
            Η ομάδα  “Έχεις ποδήλατο; Πάμε μία βόλτα.” επιδιώκει και περιμένει τη διεύρυνση της για να διοργανώσει και άλλες διαδρομές.
            Ο όμορφος Δήμος μας προσφέρεται για ποδηλατικές διαδρομές (εύκολες και δύσκολες) και βόλτες, αλλά και καθημερινές μετακινήσεις .
           
            Καλή συνέχεια και καλές διαδρομές.....

                                                                                    Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας


                                                                                                Ψαρρά Ευαγγελία                    .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.