Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λίγοι αλλά αποφασισμένοι

Τριάντα περίπου συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας -ορισμένοι με τα παιδιά τους- βρέθηκαν χθες στην κεντρική πλατεία της Αλιάρτου για να εκδηλώσουν με την παρουσία τους, την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα. Μια αυθόρμητη "συνάντηση" που διαδόθηκε μέσα από το ίντερνετ τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα. Από τα θετικά της βραδιάς, ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση της χώρας και η ανανέωση του "ραντεβού" για το ερχόμενο Σάββατο στις 19:00.

Διαβάστε στη συνέχεια τι δήλωσαν ...


"Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας απέναντι στις απάνθρωπες οικονομικά, κοινωνικά, μα κυρίως, ηθικά αποφάσεις των ηγετών της Ευρώπης και της Ελλάδας. Η παρουσία μας στους δρόμους στόχο έχει να δείξει πως «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»"


"Οι ηλικιωμένοι πολίτες της χώρας μας νιώθουν θλίψη και απογοήτευση για ό,τι δημιούργησαν και «αφήνουν πίσω τους. Οι ενήλικες νιώθουν πόνο, αγανάκτηση και φόβο για το αύριο. Οι νέοι μας, το μέλλον αυτής της χώρας, φοβάμαι πως δεν ξέρουν τι να νιώσουν. Νιώθουν και φόβο και απελπισία και αγωνία και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ"

"Όλοι μας έχουμε ένα λόγο να βγούμε στο δρόμο, για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας. Και αν δεν νιώθουμε τίποτα από τα παραπάνω, θα πρέπει να βγούμε στους δρόμους για την ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ μας και για τα ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ"

"Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 19:00 θα είμαστε και πάλι εδώ. Καλούμε τους συμπολίτες όλων των κοινοτήτων του δήμου μας να δώσουν το παρών"

"Μία ώρα στο καναπέ μας ή στην καφετέρια αξίζει περισσότερο από το μέλλον μας;"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.