Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λίγοι αλλά αποφασισμένοι

Τριάντα περίπου συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας -ορισμένοι με τα παιδιά τους- βρέθηκαν χθες στην κεντρική πλατεία της Αλιάρτου για να εκδηλώσουν με την παρουσία τους, την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα. Μια αυθόρμητη "συνάντηση" που διαδόθηκε μέσα από το ίντερνετ τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα. Από τα θετικά της βραδιάς, ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση της χώρας και η ανανέωση του "ραντεβού" για το ερχόμενο Σάββατο στις 19:00.

Διαβάστε στη συνέχεια τι δήλωσαν ...


"Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας απέναντι στις απάνθρωπες οικονομικά, κοινωνικά, μα κυρίως, ηθικά αποφάσεις των ηγετών της Ευρώπης και της Ελλάδας. Η παρουσία μας στους δρόμους στόχο έχει να δείξει πως «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»"


"Οι ηλικιωμένοι πολίτες της χώρας μας νιώθουν θλίψη και απογοήτευση για ό,τι δημιούργησαν και «αφήνουν πίσω τους. Οι ενήλικες νιώθουν πόνο, αγανάκτηση και φόβο για το αύριο. Οι νέοι μας, το μέλλον αυτής της χώρας, φοβάμαι πως δεν ξέρουν τι να νιώσουν. Νιώθουν και φόβο και απελπισία και αγωνία και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ"

"Όλοι μας έχουμε ένα λόγο να βγούμε στο δρόμο, για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας. Και αν δεν νιώθουμε τίποτα από τα παραπάνω, θα πρέπει να βγούμε στους δρόμους για την ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ μας και για τα ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ"

"Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 19:00 θα είμαστε και πάλι εδώ. Καλούμε τους συμπολίτες όλων των κοινοτήτων του δήμου μας να δώσουν το παρών"

"Μία ώρα στο καναπέ μας ή στην καφετέρια αξίζει περισσότερο από το μέλλον μας;"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα ... Η Μήδεια στον Ευριπίδη λέει «θα προτιμούσα να πολεμήσω τρεις φορές παρά να γεννήσω μία»

Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν έχαιρε μεγάλης υπολήψεως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν φτιάξει κοινωνίες πολεμιστών και εμπόρων που ήταν κατεξοχήν ανδροκρατικές, ενώ οι γυναίκες ήταν χρήσιμες για τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών και βέβαια για την αναπαραγωγή. Η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών ήταν οι σοβαρότερες αρμοδιότητες που είχε η γυναίκα. Οι μητέρες είχαν σοβαρότατη αποστολή να επιτελέσουν, κυρίως όταν έπρεπε να αναθρέψουν αγόρια, γιατί τα νεογέννητα κορίτσια ήταν γενικώς ανεπιθύμητα. Η συνήθης πρακτική για ανεπιθύμητα παιδιά, δηλαδή κορίτσια ή άρρωστα νεογέννητα, δεν ήταν βρεφοκτονία, αλλά η εγκατάλειψή τους σε μια ερημιά, η «έκθεσις». Τοκετός στην αρχαιότητα. Ανάγλυφο του 5ου π.Χ αιώνα Σύμφωνα με ιστορικές εκτιμήσεις, το 10% των νεογέννητων κοριτσιών πετιόντουσαν στις ερημιές και πέθαιναν.