Καλλιεργήστε την δημιουργικότητα των παιδιών μέσω του διαδικτύου

Οι υπολογιστές και συγκεκριμένα το διαδίκτυο θεωρείται από πολλούς απαγορευτικό για τα παιδιά. Όμως εάν υπάρχει κατάλληλη καθοδήγηση και επίβλεψη, ένα παιδί μπορεί να απασχοληθεί δημιουργικά και να ψυχαγωγηθεί μέσω κατάλληλων ιστοσελίδων. Προσφέρονται πληροφορίες και γνώσεις με έξυπνο τρόπο και με συνδυασμό εικόνας και ήχου που ελκύει τα παιδιά. Ταυτόχρονα πολλές είναι και οι συμβουλές τις οποίες μπορούν να ακολουθήσουν νέοι γονείς για να απασχολήσουν τα παιδιά τους. Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις ιστοσελίδες αυτές.

www.i-create.gr

Πρόκειται για τη διαδικτυακή μορφή της εκπαιδευτικής τηλεόρασης. Είναι μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν, μοιράζονται και αξιολογούν ψηφιακό περιεχόμενο. Ψηφιακά έργα θα αναπτύσσονται μέσα από διαγωνισμούς, καμπάνιες και συνεργασίες με σχολεία, Πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς σε εθνικό, τοπικό ή διεθνές επίπεδο.


http://www.coloringpages24.com/

Ιστοσελίδα με κεντρικό θέμα τη ζωγραφική για τα παιδιά. Προσφέρονται έτοιμα σχέδια από διάφορες κατηγορίες (ζώα, επαγγέλματα, διασημότητες, αντικείμενα κ.α.) για να τα χρωματίσουν καθώς και πληθώρα παιχνιδιών μνήμης, παιχνιδιών διαφορών και πάζλ.

http://dress-games.100com.eu/

Παιχνίδι για κορίτσια μικρών ηλικιών στα οποία μπορούν να μακιγιάρουν και να ντύσουν χαρακτήρες με τα ρούχα που θέλουν και να στολίσουν τους προσωπικούς τους χώρους. Το site περιλλαμβάνει πολλές διαφορετικές επιλογές και σχέδια.

http://www.mikrouli.gr/Mikrouli/Archike.html

Ιστότοπος για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το site αυτό διαθέτει πεδίο με συμβουλές για τους γονείς. Προσφέρει ενδιαφέρουσες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά, όπως σχέδια ζωγραφικής, χειροτεχνίες, τραγούδια, παραμύθια, παιχνίδια και άλλα. Σημαντικό είναι πως προβάλλει επιλεγμένες δραστηριότητες για παιδιά.

http://www.thecolor.com/

Ένα από τα πιο παλιά site για ζωγραφική για παιδιά. Διαθέτει πληθώρα σχεδίων σε πάνω από 30 κατηγορίες που παραβάλλονται αλφαβητικά. Μπορείτε να γίνεται επίσης μέλος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας με μια απλή εγγραφή, ώστε να αποθηκεύετε τα σχέδιά σας.

http://www.paidika.gr/

Η ιστοσελίδα αυτή παρέχει δραστηριότητες, παιχνίδα, ζωγραφιές, ιστορίες και συμβουλές για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Σημαντικές είναι ενότητες που περιλλαμβάνονται στο site όπως Περιβάλλον-Οικολογία, Γραμματική, Εκπαιδευτικό Υλικό και Διατροφή-Συνταγές.

http://www.origami-kids.com/

Το origami είναι μια ασχολία που έγινε της μόδας τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για κατασκευές με απλό χαρτί όπως οι σαΐτες και τα καραβάκια που κατασκευάζαμε μικροί. Η διαφορά είναι πως η δραστηριότητα αυτή έχει εξελιχθεί και υπάρχουν πλέον πάνω από δέκα διαφορετικές κατηγορίες για να κατασκευαστούν τέτοια μικροαντικείμενα. Με τον τρόπο αυτό εξασκείται η δημιουργικότητα και εφευρετικότητα του παιδιού.

http://www.imeakia.gr/

Η ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για παιδιά. Το site αυτό είναι προτεινόμενο για το «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά». Διαθέτει ευρύ εκπαιδευτικό περιεχόμενο το οποίο συνδέεται με τις αντίστοιχες ενότητες του Ι.Μ.Ε. To imeakia.grανανεώνεται συνεχώς με νέες εκδηλώσεις, εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά.

http://www.mikrosanagnostis.gr/

Επίσης προτεινόμενο για «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά» είναι το site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Η ιστοσελίδα αυτή είναι πολύ καλά οργανωμένη με πεδία τόσο για μεγάλους και εκπαιδευτικούς όσο και για παιδιά. Μπορούν οι μικροί μας φίλοι να βρούν το βιβλίο που ψάχνουν αλλά και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς συγγραφής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις