Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρεμιέρα στην Αλίαρτο για την Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα "Θεσπιείς Εν Δράσει"

Τέσσερις σύγχρονες γυναίκες αστικής καταγωγής, αποφασίζουν να αλλάξουν ριζικά τη ζωή τους. Ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη, θα τους δώσει τη δύναμη για το νέο ξεκίνημα. Θα καταφέρουν, όμως, να ξεφύγουν από τις αδυναμίες, τα πάθη και τα αδιέξοδα που οι ίδιες έχουν δημιουργήσει για τον εαυτό τους;

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης ψυχολογικής αλήθειας. Διανθισμένο από ιδεοληψίες και φαντασιώσεις γυναικών οι οποίες προσεγγίζονται με χιουμοριστική διάθεση από τους συγγραφείς και η παντελής απουσία του άνδρα από την καθημερινότητα των τεσσάρων γυναικών, καθιστούν το έργο επίκαιρο όσο ποτέ. 

Μέσω αυτής της ερασιτεχνικής ομάδας ευελπιστούμε να θέσουμε ένα μικρό λιθαράκι στην παραγωγή πολιτιστικής έκφρασης στην Αλίαρτο. Επιθυμούμε την διασύνδεση των σχολικών μονάδων και την συνεργασία αυτών με τους Θεσπιείς εν Δράσει για την δημιουργία  θεατρικών παραστάσεων, στόχος των οποίων θα είναι η καλλιέργεια των νέων μας και των δημοτών μας. Θέλουμε τους δημότες μας συμμέτοχους στην στις προσπάθειές μας, θέλουμε τους νέους μας δημιουργικούς.  
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστούμε το Δήμο Αλιάρτου και την ΔΗ.ΚΕ.ΑΛ που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή και προχώρησαν στην δημιουργία του Θεατρικού Εργαστηρίου. 

Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου στις 7.30 για να διασκεδάσουμε και να ξεφύγουμε λίγο από τα προβλήματα μας, που τα μνημόνια και τα haircuts έχουν φέρει. 

Τσιώλη Σταυρούλα


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα ... Η Μήδεια στον Ευριπίδη λέει «θα προτιμούσα να πολεμήσω τρεις φορές παρά να γεννήσω μία»

Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν έχαιρε μεγάλης υπολήψεως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν φτιάξει κοινωνίες πολεμιστών και εμπόρων που ήταν κατεξοχήν ανδροκρατικές, ενώ οι γυναίκες ήταν χρήσιμες για τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών και βέβαια για την αναπαραγωγή. Η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών ήταν οι σοβαρότερες αρμοδιότητες που είχε η γυναίκα. Οι μητέρες είχαν σοβαρότατη αποστολή να επιτελέσουν, κυρίως όταν έπρεπε να αναθρέψουν αγόρια, γιατί τα νεογέννητα κορίτσια ήταν γενικώς ανεπιθύμητα. Η συνήθης πρακτική για ανεπιθύμητα παιδιά, δηλαδή κορίτσια ή άρρωστα νεογέννητα, δεν ήταν βρεφοκτονία, αλλά η εγκατάλειψή τους σε μια ερημιά, η «έκθεσις». Τοκετός στην αρχαιότητα. Ανάγλυφο του 5ου π.Χ αιώνα Σύμφωνα με ιστορικές εκτιμήσεις, το 10% των νεογέννητων κοριτσιών πετιόντουσαν στις ερημιές και πέθαιναν.