Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρεμιέρα στην Αλίαρτο για την Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα "Θεσπιείς Εν Δράσει"

Τέσσερις σύγχρονες γυναίκες αστικής καταγωγής, αποφασίζουν να αλλάξουν ριζικά τη ζωή τους. Ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη, θα τους δώσει τη δύναμη για το νέο ξεκίνημα. Θα καταφέρουν, όμως, να ξεφύγουν από τις αδυναμίες, τα πάθη και τα αδιέξοδα που οι ίδιες έχουν δημιουργήσει για τον εαυτό τους;

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης ψυχολογικής αλήθειας. Διανθισμένο από ιδεοληψίες και φαντασιώσεις γυναικών οι οποίες προσεγγίζονται με χιουμοριστική διάθεση από τους συγγραφείς και η παντελής απουσία του άνδρα από την καθημερινότητα των τεσσάρων γυναικών, καθιστούν το έργο επίκαιρο όσο ποτέ. 

Μέσω αυτής της ερασιτεχνικής ομάδας ευελπιστούμε να θέσουμε ένα μικρό λιθαράκι στην παραγωγή πολιτιστικής έκφρασης στην Αλίαρτο. Επιθυμούμε την διασύνδεση των σχολικών μονάδων και την συνεργασία αυτών με τους Θεσπιείς εν Δράσει για την δημιουργία  θεατρικών παραστάσεων, στόχος των οποίων θα είναι η καλλιέργεια των νέων μας και των δημοτών μας. Θέλουμε τους δημότες μας συμμέτοχους στην στις προσπάθειές μας, θέλουμε τους νέους μας δημιουργικούς.  
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστούμε το Δήμο Αλιάρτου και την ΔΗ.ΚΕ.ΑΛ που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή και προχώρησαν στην δημιουργία του Θεατρικού Εργαστηρίου. 

Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου στις 7.30 για να διασκεδάσουμε και να ξεφύγουμε λίγο από τα προβλήματα μας, που τα μνημόνια και τα haircuts έχουν φέρει. 

Τσιώλη Σταυρούλα


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.