Το Πτώμα...θα το βρείτε στο bookali




toptomaΤης Μαρίας Τζαμπούρα
Ο κύριος Λευτέρης θα μπορούσε να είναι ο γείτονας της διπλανής πόρτας. Ζει μόνος, κάνει λίστα πριν πάει για ψώνια, πληρώνει κοινόχρηστα και φτιάχνει φακές για μεσημεριανό. Μετρημένα πράγματα. Μεσήλικας, χωρισμένος, συμφιλιωμένος με την πραγματικότητα του. Χρόνια υπάλληλος σε γραφείο τελετών, η δουλειά –όπως και η ζωή- σπάνια του επιφυλάσσει εκπλήξεις. 
Ένα ξαφνικό τηλεφώνημα, μια αναποδιά του επαγγέλματος, τον φέρνει στην περίεργη κατάσταση του να “ξενυχτάει” το πτώμα ενός ηλικωμένου σε αποσύνθεση, μέχρι η κόρη του εκλειπόντος να προλάβει να έρθει από το εξωτερικό.
Το “ΠΤΩΜΑ” είναι το νέο βιβλίο κόμικ των Τάσου Ζαφειριάδη, Γιάννη Παλαβού (σενάριο) και Θανάση Πέτρου (σχέδιο ) ή μια ελληνική ταινία μικρού μήκους στο χαρτί.
Το βιβλίο ακολουθεί το ρυθμό της καρό παντόφλας ενός συνταξιούχου που σέρνεται στα πλακάκια. Η νεότητα απουσιάζει ή εμφανίζεται μόνο σε φωτογραφία ( η κόρη του κυρίου Λευτέρη, η κόρη του πτώματος ). Ακόμη και ο νεαρός υπάλληλος του γραφείου κηδειών εξαφανίζεται σύντομα από την πλοκή, για να παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου! Έτσι , μένουν μόνοι, ο κύριος Λευτέρης και το πτώμα του ήλικιωμένου άνδρα στο φέρετρο, ο ένας σε χρόνο παρόντα και ο άλλος σε χρόνο… απόντα! Μια ιδιότυπη επικοινωνία ξεκινά μεταξύ τους, που κορυφώνεται με απροσδόκητο τρόπο.
Ο Τάσος Ζαφειριαδής και ο Γιάννης Παλαβός δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε ένα διαφορετικό
είδος από ότι έχουν συνηθίσει το κοινό τους μέχρι τώρα. Ο Θανάσης Πέτρου από την άλλη, “χτίζει” στο στέρεο έδαφος της δικής του τέχνης.
Το άλμπουμ κυκλοφορεί από τη “Jemma Press”.
toptomaselida





















 Στο βιβλιοπωλείο μας στην Αλίαρτο Βοιωτίας (Συνοικισμός Ευρυτάνων, Οδός.:13, αρ.: 8),  Τ/F: 2268300418

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις