Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το bookali φέρνει τους " Καλικάντζαρους" στην πόλη της Αλιάρτου και της Λιβαδειάς 28 και 29 Δεκεμβρίου αντίστοιχα

Γιατί Ελληνικά Χριστούγεννα χωρίς "καλικαντζάρια¨" δεν νοούνται αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στον κόσμο τους  με μουσική, αφήγηση παραμυθιού και ζωγραφική. Ταυτόχρονα θα αναφερθούμε και σε κάποια λαογραφικά στοιχεία που αφορούν τους καλικάντζαρους και την παρουσία τους όχι μόνο στην ελληνική παράδοση αλλά και διεθνώς.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου για τις 28/12 και ώρα 11 π.μ. και στις 29/12 θα φιλοξενηθούμε στην Πλατεία της Λιβαδειάς στο σπιτάκι του Αη Βασίλη.

Μια πρωτοβουλία του βιβλιοπωλείου Bookali, του Δήμου Αλιάρτου, του Εικαστικού Εργαστηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.

Αφήγηση: Τσιώλη Σταυρούλα, Κιθάρα και Τραγούδι: Κωνσταντίνος Ζώτας και Εικαστικές δραστηριότητες:  Δήμητρα Πούλου, Μαίρη Ανδριστοπούλου

Περιμένουμε συμμετοχές μέχρι το Σάββατο 24/12 στα τηλέφωνα 6976728560, 2268300418 κ. Τσιώλη Σταυρούλα.  (Επειδή τα παραμύθια και οι δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα αφορούν διαφορετικές ηλικίες, χωρίσαμε τα παραμύθια σε 3 γκρουπ. 

  • Προνήπιο και νήπιο
  • Α και Β δημοτικού
  • Γ δημοτικού και πάνω

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα ... Η Μήδεια στον Ευριπίδη λέει «θα προτιμούσα να πολεμήσω τρεις φορές παρά να γεννήσω μία»

Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν έχαιρε μεγάλης υπολήψεως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν φτιάξει κοινωνίες πολεμιστών και εμπόρων που ήταν κατεξοχήν ανδροκρατικές, ενώ οι γυναίκες ήταν χρήσιμες για τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών και βέβαια για την αναπαραγωγή. Η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών ήταν οι σοβαρότερες αρμοδιότητες που είχε η γυναίκα. Οι μητέρες είχαν σοβαρότατη αποστολή να επιτελέσουν, κυρίως όταν έπρεπε να αναθρέψουν αγόρια, γιατί τα νεογέννητα κορίτσια ήταν γενικώς ανεπιθύμητα. Η συνήθης πρακτική για ανεπιθύμητα παιδιά, δηλαδή κορίτσια ή άρρωστα νεογέννητα, δεν ήταν βρεφοκτονία, αλλά η εγκατάλειψή τους σε μια ερημιά, η «έκθεσις». Τοκετός στην αρχαιότητα. Ανάγλυφο του 5ου π.Χ αιώνα Σύμφωνα με ιστορικές εκτιμήσεις, το 10% των νεογέννητων κοριτσιών πετιόντουσαν στις ερημιές και πέθαιναν.