Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το bookali φέρνει τους " Καλικάντζαρους" στην πόλη της Αλιάρτου και της Λιβαδειάς 28 και 29 Δεκεμβρίου αντίστοιχα

Γιατί Ελληνικά Χριστούγεννα χωρίς "καλικαντζάρια¨" δεν νοούνται αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στον κόσμο τους  με μουσική, αφήγηση παραμυθιού και ζωγραφική. Ταυτόχρονα θα αναφερθούμε και σε κάποια λαογραφικά στοιχεία που αφορούν τους καλικάντζαρους και την παρουσία τους όχι μόνο στην ελληνική παράδοση αλλά και διεθνώς.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου για τις 28/12 και ώρα 11 π.μ. και στις 29/12 θα φιλοξενηθούμε στην Πλατεία της Λιβαδειάς στο σπιτάκι του Αη Βασίλη.

Μια πρωτοβουλία του βιβλιοπωλείου Bookali, του Δήμου Αλιάρτου, του Εικαστικού Εργαστηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.

Αφήγηση: Τσιώλη Σταυρούλα, Κιθάρα και Τραγούδι: Κωνσταντίνος Ζώτας και Εικαστικές δραστηριότητες:  Δήμητρα Πούλου, Μαίρη Ανδριστοπούλου

Περιμένουμε συμμετοχές μέχρι το Σάββατο 24/12 στα τηλέφωνα 6976728560, 2268300418 κ. Τσιώλη Σταυρούλα.  (Επειδή τα παραμύθια και οι δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα αφορούν διαφορετικές ηλικίες, χωρίσαμε τα παραμύθια σε 3 γκρουπ. 

  • Προνήπιο και νήπιο
  • Α και Β δημοτικού
  • Γ δημοτικού και πάνω

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.