Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η "πορτοκαλί" ζωγραφιά που πωληθήκε για 87 εκατ. δολάρια


Μια σύνθεση στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος του Mark Rothko έγινε τις προάλλες το πιο ακριβό κομμάτι σύγχρονης τέχνης στον κόσμο πετυχαίνοντας την πρωτοφανή τιμή πώλησης των 86.9 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία των Christie’s στη Νέα Υόρκη. O Mark Rothko, ρώσο-αμερικάνος εξπρεσιονιστής ζωγράφος, αγαπούσε την παράθεση και αντίθεση των χρωμάτων. Ο πίνακας,  με τον τίτλο “Orange, red, yellow”, του 1961, πουλήθηκε μέσα σε  επτά λεπτά, σε ρυθμό φρενίτιδας, με τις προσφορές κάποιες στιγμές να απέχουν ένα ή και δύο εκατομμύρια δολάρια η μία την άλλη….

Δείτε κάποιους από τους ακριβότερους πίνακες στον κόσμο…Το προηγούμενο ρεκόρ του ακριβότερου έργου σύγχρονης τέχνης κατείχε το “Τρίπτυχο, 1976 ” του Francis Bacon, που είχε πωληθεί για 86,3 εκατομμύρια δολάρια το 2008.  Ο πιο ακριβός πίνακας στον κόσμο είναι μία από τις τέσσερις βερσιόν της “Κραυγής” του Edvard Munch, που πωλήθηκε από το Sotheby’s για 120 εκατομμύρια δολάρια. Προηγουμένως αυτό τον τίτλο κατείχε το “Γυμνό, πράσινα φύλλα και μπούστο” του Πικάσο, που πωλήθηκε το 2010 για 106,5 εκατομμύρια δολάρια.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.