Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η "πορτοκαλί" ζωγραφιά που πωληθήκε για 87 εκατ. δολάρια


Μια σύνθεση στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος του Mark Rothko έγινε τις προάλλες το πιο ακριβό κομμάτι σύγχρονης τέχνης στον κόσμο πετυχαίνοντας την πρωτοφανή τιμή πώλησης των 86.9 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία των Christie’s στη Νέα Υόρκη. O Mark Rothko, ρώσο-αμερικάνος εξπρεσιονιστής ζωγράφος, αγαπούσε την παράθεση και αντίθεση των χρωμάτων. Ο πίνακας,  με τον τίτλο “Orange, red, yellow”, του 1961, πουλήθηκε μέσα σε  επτά λεπτά, σε ρυθμό φρενίτιδας, με τις προσφορές κάποιες στιγμές να απέχουν ένα ή και δύο εκατομμύρια δολάρια η μία την άλλη….

Δείτε κάποιους από τους ακριβότερους πίνακες στον κόσμο…Το προηγούμενο ρεκόρ του ακριβότερου έργου σύγχρονης τέχνης κατείχε το “Τρίπτυχο, 1976 ” του Francis Bacon, που είχε πωληθεί για 86,3 εκατομμύρια δολάρια το 2008.  Ο πιο ακριβός πίνακας στον κόσμο είναι μία από τις τέσσερις βερσιόν της “Κραυγής” του Edvard Munch, που πωλήθηκε από το Sotheby’s για 120 εκατομμύρια δολάρια. Προηγουμένως αυτό τον τίτλο κατείχε το “Γυμνό, πράσινα φύλλα και μπούστο” του Πικάσο, που πωλήθηκε το 2010 για 106,5 εκατομμύρια δολάρια.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα ... Η Μήδεια στον Ευριπίδη λέει «θα προτιμούσα να πολεμήσω τρεις φορές παρά να γεννήσω μία»

Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν έχαιρε μεγάλης υπολήψεως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν φτιάξει κοινωνίες πολεμιστών και εμπόρων που ήταν κατεξοχήν ανδροκρατικές, ενώ οι γυναίκες ήταν χρήσιμες για τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών και βέβαια για την αναπαραγωγή. Η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών ήταν οι σοβαρότερες αρμοδιότητες που είχε η γυναίκα. Οι μητέρες είχαν σοβαρότατη αποστολή να επιτελέσουν, κυρίως όταν έπρεπε να αναθρέψουν αγόρια, γιατί τα νεογέννητα κορίτσια ήταν γενικώς ανεπιθύμητα. Η συνήθης πρακτική για ανεπιθύμητα παιδιά, δηλαδή κορίτσια ή άρρωστα νεογέννητα, δεν ήταν βρεφοκτονία, αλλά η εγκατάλειψή τους σε μια ερημιά, η «έκθεσις». Τοκετός στην αρχαιότητα. Ανάγλυφο του 5ου π.Χ αιώνα Σύμφωνα με ιστορικές εκτιμήσεις, το 10% των νεογέννητων κοριτσιών πετιόντουσαν στις ερημιές και πέθαιναν.