Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"και έγινε η μέρα...νύχτα" της Αντωνίας Τζερεφού


Το βιβλιοπωλείο bookali, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι με την παρουσίαση του βιβλίου "Στρατιωτική Ιστορία της Βοιωτίας" του συντοπίτη μας κ. Ιωάννη Πέππα, καλεί την Αντωνία Τζερεφού των εκδόσεων Μπαρτζουλιάνος για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου "Και έγινε η μέρα ... νύχτα". Θα μας διηγηθεί την "μυστική" ιστορία των ανθρώπων. Τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν ανακαλύψει το σκοτάδι, πριν Γίνει η Μέρα ... Νύχτα.
Το ραντεβού με το παρελθόν μας δίνεται την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου στις 18:00.
 Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους για το ταξίδι στο χρόνο τότε που οι άνθρωποι χαιρόντουσταν με τις αχτίδες του Ήλιου.
Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Faber Castell και στους μικρούς μας φίλους θα δοθούν και κάποια συμβολικά δωράκια.

Βιβλιοπωλείο bookali 
Οδός: 13, Αρ: 8 (Συνοικισμός Ευρυτάνων), Αλίαρτος, Βοιωτίας
Τ/F:2268300418, 6937412577

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.