Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"και έγινε η μέρα...νύχτα" της Αντωνίας Τζερεφού


Το βιβλιοπωλείο bookali, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι με την παρουσίαση του βιβλίου "Στρατιωτική Ιστορία της Βοιωτίας" του συντοπίτη μας κ. Ιωάννη Πέππα, καλεί την Αντωνία Τζερεφού των εκδόσεων Μπαρτζουλιάνος για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου "Και έγινε η μέρα ... νύχτα". Θα μας διηγηθεί την "μυστική" ιστορία των ανθρώπων. Τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν ανακαλύψει το σκοτάδι, πριν Γίνει η Μέρα ... Νύχτα.
Το ραντεβού με το παρελθόν μας δίνεται την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου στις 18:00.
 Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους για το ταξίδι στο χρόνο τότε που οι άνθρωποι χαιρόντουσταν με τις αχτίδες του Ήλιου.
Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Faber Castell και στους μικρούς μας φίλους θα δοθούν και κάποια συμβολικά δωράκια.

Βιβλιοπωλείο bookali 
Οδός: 13, Αρ: 8 (Συνοικισμός Ευρυτάνων), Αλίαρτος, Βοιωτίας
Τ/F:2268300418, 6937412577

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα ... Η Μήδεια στον Ευριπίδη λέει «θα προτιμούσα να πολεμήσω τρεις φορές παρά να γεννήσω μία»

Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν έχαιρε μεγάλης υπολήψεως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν φτιάξει κοινωνίες πολεμιστών και εμπόρων που ήταν κατεξοχήν ανδροκρατικές, ενώ οι γυναίκες ήταν χρήσιμες για τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών και βέβαια για την αναπαραγωγή. Η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών ήταν οι σοβαρότερες αρμοδιότητες που είχε η γυναίκα. Οι μητέρες είχαν σοβαρότατη αποστολή να επιτελέσουν, κυρίως όταν έπρεπε να αναθρέψουν αγόρια, γιατί τα νεογέννητα κορίτσια ήταν γενικώς ανεπιθύμητα. Η συνήθης πρακτική για ανεπιθύμητα παιδιά, δηλαδή κορίτσια ή άρρωστα νεογέννητα, δεν ήταν βρεφοκτονία, αλλά η εγκατάλειψή τους σε μια ερημιά, η «έκθεσις». Τοκετός στην αρχαιότητα. Ανάγλυφο του 5ου π.Χ αιώνα Σύμφωνα με ιστορικές εκτιμήσεις, το 10% των νεογέννητων κοριτσιών πετιόντουσαν στις ερημιές και πέθαιναν.