Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιλεγόμενα παρουσίασης παιδικού βιβλίου στην Αλίαρτο


Η παρουσίαση του βιβλίου της Αντωνίας Τζερεφού "και έγινε η μέρα ... νύχτα" των εκδόσεων Μπαρτζουλιάνος στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η συγγραφέας, κ. Τζερεφού, παρουσίασε το βιβλίο με έναν πρωτότυπο και ευρηματικό τρόπο που εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους. Οι ήρωες του βιβλίου παίρνουν σάρκα και οστά-τα παιδιά υποδύονται τους ήρωες του βιβλίου- και είναι εκείνοι που εξελίσσουν την ιστορία. Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού το παραμύθι αποκτά βιωματικό περιεχόμενο και ζωή. Έτσι το μήνυμα που περνάμε είναι πως τα βιβλία μπορούν να μιλάνε στις ψυχές και στο μυαλό μας. Πως είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ... 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ζωγραφιές των παιδιών εμπνευσμένες από τους ήρωες του βιβλίου. Η εκδήλωση ήταν μια προτωβουλία του βιβλιοπωλείου bookali και χορηγός της εκδήλωσης και του βιβλίου ήταν η Faber Castell προιόντα της οποίας μοιράστηκαν στα παιδιά που παρευρέθησαν στην παρουσίαση.
Στόχος του βιβλιοπωλείου bookali είναι να καταστεί τόπος συνάντησης του βιβλίου, των συγγραφέων με τους πολίτες του δήμου μας και να αποτελέσει έναν πόλο έλξης για την πνευματική ανάταση του τόπου μας. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.