Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλό ταξίδι στο φίλο, αγωνιστή και blogger Δημήτρη Κεχαγιά που τόσο γρήγορα έφυγε από κοντά μας


Αυτοί που σας οδήγησαν ώς εδώ,
κι αφού σας τα πήραν όλα,
θα σας ζητήσουν τώρα και το μυαλό σας
- να παραδώσετε δηλαδή τη λογική σας
στην οργή είτε στην ελπίδα.

Αυτοί που σας οδήγησαν ώς εδώ
και τώρα φαίνονται ν' αποχωρούν
στα υπόγεια ή στα ρετιρέ της Ιστορίας
κατισχυμένοι ή «δικαιωμένοι»
έχουν αφήσει τ' αυγά του φιδιού
στη λερωμένη φωλιά τους.

Ιδού, έρχονται πίσω τους
τα νόμιμα και τα νόθα τέκνα τους.
Στην επόμενη γωνία σάς περιμένουν
ροπαλοφόροι
οι άγαρμποι νυχτερινοί υπηρέτες
γραβατοφορεμένων δολοφόνων της ημέρας.

Χειροκροτείστε τους λοιπόν!
- είναι οι δήμιοί σας.

(Αυτοί που σας τα πήραν όλα
θα σας ζητήσουν τώρα και το μυαλό σας).

Σχόλια

  1. Καλό ταξίδι φίλε Δημήτρη! εύχομαι να είσαι καλά εκεί ψηλά,να χαμογελάς όπως πάντα και σαν άγγελος που θα είσαι να προστατεύεις την γυναικά και τα τέσσερα παιδάκια σου ελαφρύ να είναι το χώμα πού σε σκεπάζει!τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.