Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλό ταξίδι στο φίλο, αγωνιστή και blogger Δημήτρη Κεχαγιά που τόσο γρήγορα έφυγε από κοντά μας


Αυτοί που σας οδήγησαν ώς εδώ,
κι αφού σας τα πήραν όλα,
θα σας ζητήσουν τώρα και το μυαλό σας
- να παραδώσετε δηλαδή τη λογική σας
στην οργή είτε στην ελπίδα.

Αυτοί που σας οδήγησαν ώς εδώ
και τώρα φαίνονται ν' αποχωρούν
στα υπόγεια ή στα ρετιρέ της Ιστορίας
κατισχυμένοι ή «δικαιωμένοι»
έχουν αφήσει τ' αυγά του φιδιού
στη λερωμένη φωλιά τους.

Ιδού, έρχονται πίσω τους
τα νόμιμα και τα νόθα τέκνα τους.
Στην επόμενη γωνία σάς περιμένουν
ροπαλοφόροι
οι άγαρμποι νυχτερινοί υπηρέτες
γραβατοφορεμένων δολοφόνων της ημέρας.

Χειροκροτείστε τους λοιπόν!
- είναι οι δήμιοί σας.

(Αυτοί που σας τα πήραν όλα
θα σας ζητήσουν τώρα και το μυαλό σας).

Σχόλια

  1. Καλό ταξίδι φίλε Δημήτρη! εύχομαι να είσαι καλά εκεί ψηλά,να χαμογελάς όπως πάντα και σαν άγγελος που θα είσαι να προστατεύεις την γυναικά και τα τέσσερα παιδάκια σου ελαφρύ να είναι το χώμα πού σε σκεπάζει!τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα ... Η Μήδεια στον Ευριπίδη λέει «θα προτιμούσα να πολεμήσω τρεις φορές παρά να γεννήσω μία»

Στην αρχαία Ελλάδα η γυναίκα δεν έχαιρε μεγάλης υπολήψεως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν φτιάξει κοινωνίες πολεμιστών και εμπόρων που ήταν κατεξοχήν ανδροκρατικές, ενώ οι γυναίκες ήταν χρήσιμες για τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών και βέβαια για την αναπαραγωγή. Η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών ήταν οι σοβαρότερες αρμοδιότητες που είχε η γυναίκα. Οι μητέρες είχαν σοβαρότατη αποστολή να επιτελέσουν, κυρίως όταν έπρεπε να αναθρέψουν αγόρια, γιατί τα νεογέννητα κορίτσια ήταν γενικώς ανεπιθύμητα. Η συνήθης πρακτική για ανεπιθύμητα παιδιά, δηλαδή κορίτσια ή άρρωστα νεογέννητα, δεν ήταν βρεφοκτονία, αλλά η εγκατάλειψή τους σε μια ερημιά, η «έκθεσις». Τοκετός στην αρχαιότητα. Ανάγλυφο του 5ου π.Χ αιώνα Σύμφωνα με ιστορικές εκτιμήσεις, το 10% των νεογέννητων κοριτσιών πετιόντουσαν στις ερημιές και πέθαιναν.