Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου Ημερίδα για τα προγράμματα ΑνέργωνΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ                                                          
                                                                         Αλίαρτος    08/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Παρασκευή 8-11-2013 στις 18.00 μμ, η ενημερωτική ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου.

Μάθε για τα προγράμματα των ανέργων στον Δήμο Αλιάρτου

Στις 13 Νοεμβρίου ξεκινάνε οι αιτήσεις συμμετοχής ανέργων στα Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση στη Βοιωτία. Σε αυτό συμμετέχουν πέντε δήμοι και το Επιμελητήριο Βοιωτίας.
Σκοπός της παρέμβασης αυτής που γίνεται από την περιφέρεια Στερεάς, όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά, είναι η τοπική ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργία θέσεων για τους ανέργους με πρωταγωνιστές τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς που εμπλέκονται στον κύκλο της απασχόλησης. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Λιβαδειά.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.