Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψήφισμα για το Κέντρο Υγείας ΑλιάρτουΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                         Αλίαρτος    04/04/2014
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΤΗΛ.2268350211
                         ΦΑΞ.2268022690                                                
                                                                                                                                                                                                       
    ΠΡΟΣ            Κο Λαζαρο Μακρή
                          Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς
                          Λάρισα                                                                      
                           Τηλ.2413500832. FAX.2410236660
          
    ΚΟΙΝ.          Όπως πίνακαςαποδεκτών


             
Ψήφισμα του Δ.Σ  για την υποβάθμιση του  Κέντρου  Υγείας
      Κατά την 3η Τακτική συνεδρίασή του, την Πέμπτη 03-04-2014,το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, ενημερώθηκε για την τραγική υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου, που εξυπηρετεί την κεντρική Βοιωτία και  περιλαμβάνει περιοχές που ανήκουν και  στους όμορους Δήμους Λεβαδέων, Ορχομενού και Θηβαίων.
Η υποβάθμιση συνίσταται στην έλλειψη βοηθητικού προσωπικού, υλικοτεχνικής υποστήριξης του κτηρίου αλλά κυρίως στην υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η παροχή υπηρεσιών υγείας.

Το υπάρχον ιατρικό προσωπικό, υπερβάλλοντας εαυτόν,  καλείται να στελεχώσει τις εφημερίες του Κέντρου υγείας Αλιάρτου, τα αγροτικά ιατρεία, εφημερίες του Νοσοκομείου Λιβαδειάς και από σήμερα 4-4-2014 με δύο Γιατρούς του να στελεχώσει για ένα Μήνα τα Κέντρα Υγείας Λιδορικίου και Ιτέας κατόπιν αιφνίδιας απόφασης (αρ.166-31-3-2014) του Διοικητή  της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κου Λάζαρου Μακρή.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα και αναρωτιόμαστε για την λογική της συγκεκριμένης απόφασης που αποτελεί αιτία πολέμου για την περιοχή μας.
Θεωρούμε την απόφαση αυτή προκλητική και παράλογη και ζητούμε την άμεση ανάκλησή της και την επιστροφή των γιατρών στην έδρα τους.
Η παροχή υπηρεσιών στα Κέντρα Υγείας Λιδορικίου και Ιτέας, που σαφώς δικαιούνται, δεν μπορεί να γίνει σε βάρος των πολιτών που εξυπηρετούνται από το Κ.Υ Αλιάρτου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την συνεδρίασή του  αποφάσισε:
  1. Την έκδοση και αποστολή του παρόντος Ψηφίσματος
  2. Την ενημέρωση των Δήμων της περιοχής, Περιφέρειας και όλων των φορέων
  3. Την κατάθεση ερώτησης στην Βουλή των Ελλήνων ,σε συνεργασία με τους Βουλευτές του Νομού.
  4. Την διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αλίαρτο, άμεσα, με συμβολικό κλείσιμο της Παλαιάς Εθνικής Οδού.
  5. Την άμεση συνάντηση του Δημάρχου και επιτροπής αποτελούμενη από Δημοτικούς Συμβούλους και εκπροσώπους φορέων με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Απαιτούμε την, εντός της ημέρας, ανάκληση της απόφασής σας 166/31-3-2014
Κοινοποίηση
Γραφείο Υπουργού
Βουλευτές Βοιωτίας ( κ.κ Μπασιάκο ,Καράμπελα, Κουτσούμπα ,Σταθά)
Περιφερειάρχη κο Περγαντά
Αντιπεριφερειάρχη κο Μουλκιώτη
Αντιπεριφερειάρχη κα Παπαθωμά
Περιφερειακούς Συμβούλους Ν.Βοιωτίας
Διοικητή Γεν. Νοσοκομείου Λιβαδειάς
Δήμαρχο Λεβαδέων
Δήμαρχο Θηβαίων
Δήμαρχο Τανάγρας
Δήμαρχο Ορχομενού
Δήμαρχο Διστόμου –Αράχοβας –Αντίκυρας
Προέδρους κοινοτήτων Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
Κέντρο Υγείας Αλιάρτου
Εμπορικό Σύλλογο Αλιάρτου
Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
ΜΜΕ

Ο Δήμαρχος

Ντασιώτης Γεώργιος 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.