Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο καθηγητής Καρδιολογίας κ. Παύλος Τούτουζας στην Αλίαρτο


 «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
                                            
ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

                                  ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
                     ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ       
        (συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΟΜΙΛΙΑ
«Η ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 20ο & 21ο ΑΙΩΝΑ»

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ

                                        
Το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι  το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 και ώρα  5.30 μ.μ.  στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, θα μιλήσει ο διαπρεπής συμπατριώτης μας,
καθηγητής καρδιολογίας κ. Παύλος Τούτουζας, με θέμα: «Η ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 20ο & 21ο ΑΙΩΝΑ». Είναι ο αρμοδιότερος για θέματα καρδιολογίας που ενδιαφέρουν απόλυτα μικρούς και μεγάλους, γιατί όπως αναφέρει μια σοφή ρήση του λαού μας, ‘’Περισσότερο από όλα όσα πρέπει να φυλαχτούν, προφύλασσε την καρδιά σου γιατί από αυτήν αναβλύζουν οι πηγές της ζωής’’.

                                                 Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων        Ο Πρόεδρος της Εταιρ. Βοιωτ. Μελ.
   Γεώργιος Ντασιώτης                                   Νικόλαος Κόλλιας
                                                   
Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: κ. Κων/να  Σταθακοπουλου Χατζή 
τηλ:6979244836

Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων: κ. Τσιωλη Σταυρουλα τηλ:6976728560

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση βιβλίου στο Λεοντάρι Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ποιά τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.  Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.
Συμβουλευτική ονομάζεται η προσέγγιση που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός ο οποίος προσφέρει ψυχολογική βοήθεια ή στήριξη σε μαθητές του ή σε γονείς μαθητών του προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους (ανάγκες που πηγάζουν από το σχολείο, συμμαθητές, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον). Δεν επιδιώκεται ψυχανάλυση αλλά ψυχολογική στήριξη αυτών. Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Όσον αφορά τα παιδιά με αναπηρίες και την οικογένειά τους η συμβουλευτική και οι συμβ…

Προβλήματα σχολικής τάξης και διαχείριση κρίσεων

Θα αναφερθούμε σε προβλήματα λειτουργί­ας της σχολικής τάξης και σε γεγονότα που διαταράσσουν τη διδασκαλία σ’ αυτήν. Τα γεγονότα αυτά συναρτώνται με τη σύνθεση της τάξης, με τα χαρακτηριστικά και τη διδακτική προσέγγιση των διδασκόντων, αλλά και με γενικότερους παράγοντες, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο της παιδείας, οι τοπικές κοινωνικές συνθήκες, η ευρύτερη κατάσταση στο κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιμετώπιση και η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επίπεδο της τάξης αποτελούν σημαντικά συστατικά στοιχεία του ρόλου κάθε εκπαιδευτικού και ιδιαιτέ­ρως του κοινωνιολόγου, ο οποίος λόγω της ειδικότητάς του έχει μια ιδιαί­τερη ευαισθησία και κατανόηση για τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων στη ζωή των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.