60.500,00 € πρόστιμο θα πληρώσουν οι δήμοι Οινοφύτων και Σχηματαρίου

Πρόστιμο επέβαλε η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Σύνδεσμο των δήμων Οινοφύτων και Σχηματαρίου για την πλημμελή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, που λειτουργεί κοντά στην Οινόη, ύστερα από σχετικό έλεγχο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Οι «ράμπο» Περιβάλλοντος εντόπισαν σειρά από παραβιάσεις της νομοθεσίας σε θέματα που έχουν σχέση με την επεξεργασία των λυμάτων.

Σύμφωνα με την έκθεση, 


σε αρκετές περιπτώσεις σημαντικές αποκλίσεις από την ορθή λειτουργία βιολογικού καθαρισμού. Παράλληλα, διαπιστώνουν ανυπαρξία ειδικού προσωπικού, αλλά και υπερβάσεις σε ό,τι αφορά τα στοιχεία των αναλύσεων. Επίσης, διαπιστώνουν ότι δεν έχει εφαρμοστεί πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας του αποδέκτη και ότι δεν υπήρχαν άδειες για τη διάθεση των υγρών αποβλήτων.

Συνολικά πρόκειται για 9 παραβάσεις, στις οποίες επιμερίζονται πρόστιμα από 2.500 € μέχρι και 10.500 € για κάθε μία. Το συνολικό πρόστιμο πρέπει να πληρώσει ο Σύνδεσμος, που διαχειρίζεται το βιολογικό καθαρισμό Οινοφύτων - Σχηματαρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Σύνδεσμος έχει δικαίωμα προσφυγής στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά εντός των επόμενων 60 ημερών για να ζητήσει είτε την ακύρωση, είτε τη μείωση, είτε την τροποποίηση του.

Σχόλια

  1. Παρακαλώ διορθώστε το Οινόης σε Οινοφύτων στον τίτλο.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις