Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη: Η 8 Μάρτη ημέρα αποτίμησης και όχι μνήμης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8η Μάρτη: Ημέρα της Γυναίκας

Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας
Μέλος του Τομέα Γυναικών και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Η 8η Μάρτη καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Τη γυναίκα δεν πρέπει να την θυμόμαστε μόνο μία μέρα τον χρόνο αλλά θα πρέπει αυτή την μέρα να την χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε απολογισμό και να βλέπουμε πόσο έχουμε προχωρήσει ως κοινωνία στον τομέα της πραγματικής ισότητας των δύο φύλων.


Η γυναίκα μπορεί να αναπτύσσει σήμερα πιο εύκολα την προσωπικότητά της, χωρίς να εμποδίζεται από παρωχημένα στερεότυπα.

Έχουμε προχωρήσει αρκετά ως κοινωνία και η κρίση της οικονομίας ειδικότερα αλλά και της κοινωνίας γενικότερα δεν λειτούργησε σαν τροχοπέδη, αντιθέτως βοήθησε την Ελληνίδα να βρεί διεξόδους σε πολλά αδιέξοδά της. Πάνω σε αυτό πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένες να εργαζόμαστε ουσιαστικά.

Είναι εμφανές ότι ζούμε σε μία εποχή αβεβαιότητας, μετατροπών και ιστορικής αναδιάρθρωσης. Μια εποχή που φέρνει μαζί της παρελθοντικά στοιχεία και προσπαθεί να τα τοποθετήσει στο παρόν.

Μετά το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης, το οποίο τα τελευταία δύο έτη μας έχει επηρεάσει κάποια πράγματα πλέον είναι πιο ξεκάθαρα.

Πρέπει να βρούμε ένα νέο μόντελο, έναν νέο τρόπο να κάνουμε πράγματα.

Χρειαζόμαστε όμως νέους όρους παιχνιδιού οι οποίοι να αναγνωρίζουν τις αξίες, τους ικανούς ανθρώπους είτε αυτοί είναι άντρες είτε είναι γυναίκες.

Οι γυναίκες πλέον δεν χρειάζονται προστασία, δεν έχουν ανάγκη από προστάτες και από ανθρώπους που ν’ αποφασίζουν γι’ αυτές. Μπορούν μόνες τους!

Πρέπει να εργαζόμαστε όλες μαζί και να είμαστε ενωμένες, να μοιραζόμαστε τις ιδεολογίες μας, τις κουλτούρες μας και τις πολιτικές μας.

Γι’ αυτό λοιπόν το σύνθημα είναι, ότι η 8η Μάρτη δεν πρέπει να είναι ημέρα μνήμης μόνο για το γυναικείο κίνημα, αλλά ημέρα αποτίμησης των αποτελεσμάτων των γυναικείων αγώνων κι ενός νέου προγραμματισμού για το μέλλον, για την πλήρη ισότητα, την δημοκρατία και την ισοπολιτεία σε όλους τους τομείς ανδρών και γυναικών.

Σχόλια

  1. Το μπλογκ σας δεν συμμετέχει στο μπουκοτάζ των ανακοινώσεων των βουλευτών μας;
    Πάντως δεν χάρηκα που διάβασα τα όσα λέει η κ Τσόνογλου για τις γυναίκες γιατί η ίδια εδώ και καιρό όλα αυτά τα έχει ξεχάσει και δεν μας έχει κάνει και περήφανες για τη στάση της ούτε στην εξεταστική επιτροπή της SIEMENS ούτε πουθενά αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις